Gündem Polise işaret dili eğitimi

Polise işaret dili eğitimi

Paylaş
Polise işaret dili eğitimi

Denizli Emniyet Müdürlüğü, işitme engellilerle sağlıklı iletişim kurabilmeleri amacıyla polislere yönelik işaret dili semineri düzenledi

Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere çeşitli şubelerden müdür, amir, komiser olmak üzere toplam 109 polis katıldı.

Haberin Devamı

Denizli Belediyesi’nde görevli Tülay Akça, toplumun bir kesimini oluşturan engellilerle polisin sağlıklı iletişim kurmasının önemine değindi. Akça, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının ilk elden çözülmesi için iletişim büyük önem taşıyor. Bazen, işitme engelli vatandaşlarımızın ifadelerini almakta sıkıntı çekiliyor. İşaret dili bilen tercümanlara ihtiyaç duyuyoruz. Bu sıkıntıları aşarak engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlamak istiyoruz. Düzenlediğimiz bu seminer, bu tür sıkıntıların giderilmesine katkı sağlayacaktır" dedi.


İşaret dili öğretmeni Tülay Akça, polislere, işitme engellilerin el ve parmaklarını kullanarak alfabedeki harfleri nasıl gösterdiklerini anlattı. Seminere katılan polisler, elleriyle harfleri yapmaya çalıştı.

Haberin Devamı