Türkiye (Son Dakika) Polise rastladı, dolandırılmaktan kurtuldu

Polise rastladı, dolandırılmaktan kurtuldu

Paylaş
Polise rastladı, dolandırılmaktan kurtuldu

Bursa'da çocuklarına ev almak için para biriktiren emekliyi arayan dolandırıcılar, 'Banka hesabın örgütlerce kullanılmış. Paraları bize yollayacaksın' dedi. Paniğe kapılan emekli, istenilen parayı yatırmak isterken rastladığı polis memuru sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

Bursa’nın Nilüfer İlçesi Yolçatı Mahallesinde oturan 2 çocuk babası Ahmet Toker’i (57), arayan dolandırıcılar kendilerini başkomiser olarak tanıttı. Bu kişiler Toker’e hesaplarının örgüt tarafından kullanıldığını, bankadan çekip evine götürdüğü paraları verecekleri hesaba yatırmasını ve paraların bu sırada seri numaralarını kontrol edeceklerini söylediler.

Haberin Devamı

Çocuklarına ev almak için biriktirdiği 7 bin Lira’yı evinden alan Ahmet Toker, Organize Sanayi’de bir banka şubesinin önüne gitti. Bu sırada tekrar telefon ile arayan dolandırıcı, parayı nasıl yatıracağı konusunda Toker’e talimat verirken sıra bekleyen polis memuru emekli Toker’in dolandırıldığını anlayınca olaya müdahale etti.

İlk olarak telefonu kapattıran polis memuru, paranın yatırılmasını engelleyerek 155 polis imdat hattını arayıp durumu bildirdi.

Tesadüf sonucu son anda dolandırılmaktan kurtulan Ahmet Toker, polislere teşekkür ederek ifade için asayiş şube müdürlüğüne götürüldü.

DHA