Gündem Polise saldırı: 15'i polis 17 yaralı

Polise saldırı: 15'i polis 17 yaralı

Paylaş
Polise saldırı: 15'i polis 17 yaralı

Küçükçekmece'de bomba yol güzergahında patladı: 15'i polis 17 kişi yaralı

İstanbul Küçükçekmece’de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait servis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 15'i polis 17 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Servis aracının Halkalı Bezirganbaşı mevkindeki Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünden geçişi sırasında, bomba patlatıldı. Servis aracında yaralanan polisler ile yakından geçen iki kişi ambulanslar ve özel araçlara hastanelere kaldırıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, saldırı ile ilgili araştırmanın devam ettiğini bildirdi. Hüseyin Çapkın, “Bir patlama bu. Servis minibüsü geçerken yolun kenarına konulmuş ve patlatılmış bir bomba. Öyle görünüyor. Uzaktan kumandalı olabilir. 15 arkadaşımız hafif yaralı. Olayı araştırıyoruz. Konu bu şekilde. Şu anda olayın failleriyle ilgili bilgi yok, çalışıp bulacağız” dedi.

Bu arada, patlama sırasında olay yerinden geçerken hafif yaralanan 2 kişi de Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi. Bombalı saldırıda yaralanan 15 polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait servis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan polis memurları Bakırköy Dr. Sadi Konuk ve Mehmet Akif Ersoy eğitim ve araştırma hastaneleri ile Özel Kent Hastanesi'ne kaldırıldı. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan polis memurları Kadir Turan ve Asiye Özçelik ile Özel Kent Hastanesi'ne kaldırılan Tahir Aydın, Serhat Yaman, Nazmi Gül ve Cem Ali Tok ayakta tedavi edildi. Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan 8 polis memurunun sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Ozan URAL/İSTANBUL, (DHA)