Gündem Polise suçlama: İtibar zedeliyor

Polise suçlama: İtibar zedeliyor

Paylaş
Polise suçlama: İtibar zedeliyor

Polisin eski kuvvet komutanlarını sorgulama izninin olmadığını söyleyen Fırtına'nın avukatı, “Polis yok yere tutuyor. Amaçları müvekkilimin itibarını zedelemek” dedi

ASKERLERE BALYOZ

Haberin Devamı

‘Balyoz’ adlı darbe planı iddiası üzerine başlatılan operasyonda eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in de yer aldığı 17 emekli general, 4 muvazzaf (görevde) amiral, bazıları emekli 27 subay ve 1 astsubaydan oluşan 49 kişi gözaltına alınmıştı.

‘UYKU MELEĞİ’

Önceki geceyi emekli askerler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde, muvazzaf askerler ise Merkez Komutanlığı’nda geçirdi. Kurmay emekli albayların geceyi nezarethanede geçirdiği öğrenilirken, uyku sorunu çeken emekli bir generale “Uyku meleği” olarak adlandırılan solunum cihazı getirildiği kaydedildi. İbrahim Fırtına Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün nezarethaneleri dolu olduğu için Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde tutuldu. Özden Örnek ise geceyi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde geçirdi.

Haberin Devamı

‘YORGUNUM’

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün 1 Ocak 2006’da yayımladığı ve eski kuvvet komutanlarının soruşturmalarının başsavcı ya da başsavcı vekili tarafından yapılacağını belirten genelgesi gereği Fırtına da Örnek de emniyette ifade vermedi. Fırtına’nın, kendisiyle mülakat yapmak isteyen polisleri yorgun olduğunu söyleyerek geri çevirdiği belirtildi. Özden ve Fırtına bugün ifade verecek.

‘BEN YOKTUM’

İbrahim Fırtına’nın dün kendisini ziyaret eden avukatı İsmet Atilla Hekimoğlu’na “Bana yöneltilen suçlamanın yapıldığı tarihte Harp Akademileri Komutanı’ydım. 1. Ordu ile falan ilişkim yok. Dedikleri seminerde de yokum. Nezaket olarak davet edilmiştim ancak işlerden dolayı gitmedim. Yerime yardımcı subaylarımdan birini göndermiştim. Yazılanlar iftira” dediği öğrenildi.

‘OTEL GİBİ’ BENZETMESİ

Müvekkilinin birşey yapmadan emniyette tutulduğunu, bunun hukuksuz bir uygulama olduğunu söyleyen avukat Hekimoğlu şöyle devam etti: Müvekkilimin ifadesini alamayacaklarını bildikleri halde buraya getirdiler. İfadesini başsavcılar alabilir. Emniyet Müdürlüğü’nde fuzuli yere tutulmaktadır. Burası otel gibi kullanılacak, burada ifade vermeyecek. Hukuksuz bir uygulamayla karşı karşıyadır. İtibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.

Haberin Devamı