Gündem Polise Urfa biberi!

Polise Urfa biberi!

Paylaş
Polise Urfa biberi!

Trafik polisinin ceza yazdığını düşünen sürücülerin başlattığı tartışmada 3'ü polis 5 kişi yaralandı

Şanlıurfa'da Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde, çıkış güzergahını kapatan sürücüleri uyaran polis memurunun ceza yazdığının düşünülmesi önce tartışmaya, ardından meydan kavgasına döndü. Polisin gözüne biber gazı sıkılan kavgada 3'ü polis 5 kişi yaralanırken, olaylara karıştığı saptanan 6 kişi ise direnince polisler tarafından coplanarak, karga tulumba gözaltına alındı.

ÇOCUKLAR KORKUDAN AĞLADI

Gerginliğe yol açan olaylarda, kavga eden ve gözaltına alınan sürücülerin otomobillerinde kalarak korkudan gözyaşı döken küçük çocukları ise polisler teselli etti.

Haberin Devamı

Şanlıurfa'da gerginliğe yol açan kavga saat 09.30 sıralarında Esentepe Mahallesi'nde bulunan Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde meydana geldi. İddiaya göre, yakınlarını yolcu etmek için otogara gelen bazı kişiler, otomobillerini terminalin çıkış güzergahına park etti.

TEKME TOKAT GİRİŞTİLER

Bu sırada otogarda görevli polis memuru, trafiğin akışına engel olan sürücülere yolu açmaları konusunda uyarıda bulundu. Kısa tartışmanın yaşandığı uyarı sonrası yolu açan 3 araç sürücüsü, kısa mesafe ilerledikten sonra geri dönüp ceza kestiğini düşündükleri polis memurunun gözüne biber gazı sıkıp, tekme tokat vurmaya başladı.

Saldırıya uğrayan polis memurunun telsiz aracılığı ile destek istemesi üzerine çok sayıda resmi ve sivil polis memuru otogara gönderildi. Bu sırada, kavga eden sürücülerin bazı yakınları da telefonla öğrendikleri haber üzerine otogara geldi.

Yaralı polis memuru ve görgü şahitlerinin ifadeleri doğrultusunda kavga edenlerin gözaltına alınmak istenmesiyle ortam yeniden gerildi. Gözaltına alınmak istemeyenlerin direnmek istemesi üzerine polis, cop kullanarak etkisiz hale getirdiği kişileri yere yatırıp ellerini arkadan kelepçeleyerek gözaltına aldı.

Haberin Devamı


2 POLİSİN AYAKLARI ÜZERİNDEN OTOMOBİL GEÇTİ

Bu sırada bazı sürücüler, yolu açmak için ilerlerken 2 polis memurunun ayağının üzerinden geçerek yaralanmasına yol açtı. Gözaltına alınan bazı kişilerin kadın yakınları da, olanlara engel olmak için uzun süre uğraştı. Otogarda trafiğin kilitlenmesine yol açan kavga, yaralanan 3'ü polis 5 kişi ambulansla hastaneye gönderilirken, gözaltına alınan 6 kişi ise sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan yaşananları otomobilden izleyen çok sayıda çocuk ise, gözaltına alınan babalarının ardından gözyaşı döktü. Küçük çocukları polis memurları 'Korkmayın' diyerek teselli ederken, gözaltına alınan kişilerin yakını olan kadınlar polislere uzun süre tepki gösterdi. Yaklaşık yarım saat süren gerginlik, polislerin trafiği açması ve otogardan ayrılması ile sona erdi.

Haberin Devamı

Hasan KIRMIZITAŞ- Kamera: Ali LEYLAK - ŞANLIURFA - DHA