Türkiye (Son Dakika) Polisim dedi, 50 bin lirasını dolandırdı

Polisim dedi, 50 bin lirasını dolandırdı

Paylaş
Polisim dedi, 50 bin lirasını dolandırdı

Sivas'ta telefonla aradığı kadına kendini polis olarak tanıtarak yaklaşık 50 bin lirasını dolandıran 39 yaşındaki Murat D., polis ekipleri tarafından yakalandı

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’dan Sivas’a gelen Murat D., Kümbet Mahallesi’nde oturan R.K. isimli kadını telefonla arayarak, eşinin bir kuyumcu soygununa karıştığını ve bu nedenle evlerinde arama yapılacağını söyleyerek eşinin suçlu bulunmaması için evdeki ziynet eşyaları ve paraları dışarı çıkarmasını istedi.

Yaklaşık 50 bin lira değerindeki para ve ziynet eşyalarını bir çantaya koyarak dışarı çıkaran R.K. daha sonra sahte polisin isteği üzerine çantayı evlerinin yakınındaki bir çöp konteynerinin yanına bıraktı. Murat D., R.K.’ya eve dönmesini söyleyerek çantayla birlikte hızla uzaklaştı.

Olaydan yaklaşık 10 dakika sonra eşi A.K.’nin eve gelmesi üzerine dolandırıldığını öğrenen R. K. büyük şok yaşadı. Aile daha sonra durumu polise bildirdi. Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışma sonrasında kendisini polis olarak tanıtan kişinin Malatya’nın Darende İlçesi’ne, ardından Sivas’ın Şarkışla İlçesi’ne gittiği tespit edildi.

Polis ekiplerince bu ilçelerde takip edilen Murat D. daha sonra tekrar Sivas’a döndüğünde Atarük Caddesi üzerindeki bir otel odasında dolandırdığı parayla birlikte gözaltına alındı. Şüpheli Murat D. polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Yeni bir dolandırıcılık için Sivas’a döndüğü öğrenilen sahte polis, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Gökhan CEYLAN/SİVAS,(DHA)

Haberin Devamı