Gündem 'Polisim' diyerek, soygun yaptı

'Polisim' diyerek, soygun yaptı

Paylaş
'Polisim' diyerek, soygun yaptı

Edirnekapı PTT Şubesi son üç ay içerisinde 2'nci kez soyuldu

Dün şubeye gelerek kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişi, çevrede çalışma yaptıklarını söyledi. Bu kişi bombalama olabileceği konusunda çalışanları uyardı.

Aynı kişi bugün öğle paydosu sırasında şubeye tekrar geldi. Personel kendisini polis diye tanıyarak güvendiği soyguncuyu kapıyı kapattıkları halde içeri aldı.

İçeri girer girmez belindeki tabancasını çıkaran soyguncu 1'i kadın 2 görevliyi etkisiz hale getirdi. İki görevlinin ellerini plastik kelepçe ile bağlayan soyguncu kasada bulunan 5 bin TL'yi alarak kayıplara karıştı.

Etkisiz hale getirilen görevlilerin bağırması üzerine yoldan geçen bir vatandaş, PTT şubesine girerek plastik kelepçeleri çıkardı. Yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu arada PTT yöneticilerinden oluşan bir heyet de olay yerine gelerek inceleme yaptı. Habercilerin sorularını yanıtlamaktan kaçınan PTT yetkilisi, olayın incelemesinin sürdüğünü belirtmekle yetindi.

Daha önceki soygunda da 3 bin TL çalınan PTT şubesinde güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı. Soygunun ardından polis ekipleri şubede inceleme yaparken verilen eşgal bilgileri doğrultusunda soyguncuyu arama çalışmalarına başlandı.

Seyit ERÇİÇEK/İSTANBUL (DHA)