Gündem Polisin dağıttığı topları patlatıp polise attılar

Polisin dağıttığı topları patlatıp polise attılar

Paylaş
Polisin dağıttığı topları patlatıp polise attılar

Şırnak'ın İdil ilçesinde Çevik Kuvvet çocuklara top dağıttı. Büyük sevinçle topları aldılar ancak BDP'li görevlilerin ikazı üzerine aldıkları topları patlatıp polise attılar

Şırnak'ın İdil ilçesinde, BDP’nin ’sivil itaatsizlik’ eylemi kapsamında, yaklaşık 1000 kişi belediye binası önünde caddede oturma eylemi başlattı. Gösteriler sırasında, Çevik Kuvvet polisi, çocuklara plastik futbol topu dağıttı. Alandaki BDP’li görevlilerin ikazı üzerine çocuklar, topları patlatıp polise attı.

Haberin Devamı

İdil’de ’sivil itaatsizlik’ eylemi için BDP’liler, sabah saat 09.00’dan itibaren Atatürk Mahallesi’ndeki Nevruz alanında toplanmaya başladı. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile bölgedeki bazı BDP’li belediye başkanlarının da katıldığı eylem için toplanan yaklaşık 1000 kişi, 500 metre yürüyerek İdil Belediyesi önüne geldi. Belediye önündeki Alanya Caddesi’nde davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Yol üzerinde demokratik çözüm çadırı kurulduktan sonra BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kürtçe ve Türkçe olarak kısa bir konuşma yaptı. Kalabalık grup, daha sonra Alanya Caddesi üzerinde oturma eylemi başlattı.

Çevrede güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekipleri, yanlarında getirdikleri plastik topları, gösteri alanındaki çocuklara dağıtmaya başladı. Çocuklar önce büyük sevinçle topları aldı. Ancak, eylem alanındaki BDP’li görevlilerin ikazı üzerine çocuklar, aldıkları topları patlatarak, polise attı.

Haberin Devamı

Bayram KAPLAN/İDİL (Şırnak), (DHA)