Gündem Polisin 'Kozmik Oda'sı

Polisin 'Kozmik Oda'sı

Paylaş
Polisin 'Kozmik Oda'sı

Yolsuzluktan tutuklanan eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'le ilgili soruşturmada şok bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı

Orhan Özdemir, hakkındaki yolsuzluk suçlaması nedeniyle Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden alınıp tutuklanmıştı. Yolsuzluk soruşturmasını yürüten Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin’in Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde, Genelkurmay Özel Kuvvetler’e bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanlığı’nda yapılan “Kozmik oda” aramasına benzer bir arama yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Emniyet amirine takip

Soruşturmayı yürüten Savcı Tuğtekin, Orhan Özdemir’in kısa süre önce göreve getirdiği Emniyet Amiri Ömer Zeren’i mercek altına aldı. Savcı Tuğtekin, Ömer Zeren’in Orhan Özdemir’le ilgili yargılama sırasında adliyeyi etki altına almak amacıyla bazı üst düzey kamu görevlileriyle görüştüğü bilgisine ulaştı.

‘İdari büro’

Savcı Tuğtekin, geçtiğimiz cuma günü mahkemeden Ömer Zeren’in özel kalem odasında arama yaptı. Cemil Tuğtekin, aramalar sırasında, Ömer Zeren’in makam binasının girişinde ayrı bölümde, idari büro olarak tanımlanan ünitede de bir odasının bulunduğunu saptadı.

Önce giremedi

Burada da arama yapmak isteyen Savcı Tuğtekin arama kararı olmadığı gerekçesiyle odaya sokulmadı. Bunun üzerine Cemil Tuğtekin, arama işlemlerini birlikte yaptığı bir polis müdürüne “Olası delillerin kaybolmasını önlemek” amacıyla söz konusu odayı mühürlemesini emretti. Savcı Tuğtekin, ertesi gün yeni bir mahkeme kararıyla mühürlü odayı tutanakla açtırıp aramaları yaptı.

Haberin Devamı

Cemil Tuğtekin, gizli odadaki 5 bilgisayar ile 150’ye yakın CD ve DVD’ye el koydu. Savcı Tuğtekin, Ömer Zeren’in evinden de 2 dizüstü bilgisayarın imajını aldırdı. Ankara Özel Yetkili Savcılığı, Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu’nda askerin çok gizli bilgilerinen bulunduğu kozmik odayı da aramıştı.

Tolga ŞARDAN