Gündem Polisiz deyip dolandırdılar

Polisiz deyip dolandırdılar

Paylaş
Polisiz deyip dolandırdılar

Adana'da, mesire yerlerinde uygunsuz vaziyetteki çiftlere kendilerini polis olarak tanıttıkları, rezil edeceklerini söyleyerek para aldıkları iddia edilen 3 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Çukurova ve Sarıçam ilçeleri ile Çatalan Baraj Gölü ve Menekşe köyü mevkilerindeki mesire alanlarında çiftlerin yanlarına gizlice yaklaşan, sahte kimlik göstererek kendilerini polis olarak tanıtan, telsiz kullanarak uygunsuz vaziyetteki kişileri yakaladıklarını bildirdikleri izlenimi veren Fatih A, Mehmet M. ve Hacı Ö. yakalandı.

Haberin Devamı

Zanlıların mesire yerlerine giden çiftleri bir süre gözetledikleri, daha sonra yanlarına giderek ellerinde görüntülerinin olduğunu, bunları internete vereceklerini, karakola götürüp haklarında işlem yaparak rezil edeceklerini söyleyip para aldıkları belirtildi. Zanlıların söz konusu kişilerden 50-100 lira istedikleri, vermek istemeyenleri giysilerini almakla tehdit ettikleri öğrenildi.

Suç örgütünün elebaşı olduğu belirtilen Fatih A’nın 1979’dan bu yana geçimini bu şekilde sağladığı, ayrıca aynı suçtan 6 yıl hapis cezası aldıktan sonra 3 yıl cezaevinde yatıp afla çıktığı kaydedildi. Mehmet M’nin 1985’ten bu yana Fatih A. ile birlikte bu organizasyonda yer aldığı, Hacı Ö’nün zanlıları aracıyla ormanlık alana götürüp getirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Zanlıların, jandarmada ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.