Siyaset Polisler fotoğraf kursu alıyormuş
Paylaş
Polisler fotoğraf kursu alıyormuş

Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı rozet takma töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yanıt verdi

Emniyet Müdürü Naci Kuru, Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü Foto Film Büro Amirliği tarafından düzenlen 2 hafta süreli ’Video kamera ve fotoğraf çekimi eğitimi’ kursunu tamamlayanların sertifika törenine katıldı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törende konuşan Naci Kuru, kursa çeşitli birimlerde görev yapan 40 polis memurunun katıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Bu tür eğitimlerin önemine değinen Kuru şunları kaydetti:

"Emniyet teşkilatımız son yıllarda eğitime çok önem vermektedir. Bu eğitimler güncel yürütülen faaliyetlerinin detaylarının daha kaliteli bir anlayışı yakalamak ve daha iyi hizmet vermek için eğitim çalışmaları çok önemli. Bu da hizmet içi eğitim faaliyetlerinin sadece bir tanesidir. Polis her zaman fotoğraf ve video çekimlerini Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile yapar."

BÜYÜKERŞEN YANLIŞ BİLGİLENDİRİLMİŞ

Emniyet Müdürü Naci Kuru, kursiyer polislerin uygulamalı olarak Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Gökmeydan Mahallesi’ndeki Kent Park ve Sazova Mahallesi’ndeki Bilim Sanat Parkı’nda eğitim amaçlı çekimler yaptıklarını, ancak bunun yanlış yorumlara yol açtığını söyledi.

Haberin Devamı

Kuru sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı basın yayın organlarında Büyükşehir Belediye Başkanımızın sanıyorsam yanlış bilgilendirmeden dolayı polise bir serzenişi oldu. Bizim polisimizin Eskişehir’de elinde fotoğraf makinaları, kameraları parklarda döşeme taşlarını, elektrik direklerinin görüntülenmesini kendilerine yönelik olabileceğini dair böyle beyanlar yer aldı. Bunu da ben burada düzeltmek istiyorum. Polisimizin yaptığı Kentpark ve Sazova’daki Bilim Sanat Parkı’nda çektiği ve yaptığı çalışmalar tamamen eğitime yönelik bir çalışmadır."

Konuşmaların ardından 2 haftalık eğitimlerini tamamlayan polislere sertifikalarını Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru verdi.

BÜYÜKERŞEN NE DEMİŞTİ?

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 27 Şubat'ta CHP’ye katılmıştı. Katılım töreninde konuşan Büyükerşen şunları söylemişti:

Siz aslında irticalen konuşmama alışıksınız ama beni ilk defa metin okurken göreceksiniz. Ama öyle bir ortamdayız ki, bir tek sözcük ve bir tek virgül bile insanların zulme uğramasına sebep olabiliyor. Dokunulmazlık zırhına sahip olmadığım için tedbirli davranmak zorundayım, bağışlayın.

Bilin ki her günümüz kabir azabı şeklinde geçiyor. Tek sıkıntımız engellemeleri değil asılsız şikayet ve iftiralarla da uğraşıyoruz. Müfettişlerin biri gitmeden diğeri geliyor. İftira atıyorlar. Uygunsuz hiçbir uygulama olmadığı ortaya çıkıyor. Kötü davranışlara ve hakaretlere maruz kalıyoruz. Devletin polisi yine sahnede.

Ellerinde makineler ve metreler olan kalabalık ekipler haftalardır şehirde dolaşıyor, Eskişehir’de yaptığımız parkların döşeme şartlarında beton duvarlarından ağaçlarından çiçeklerinden elektrik direklerinden tutun da Porsuk üzerinde köprülere kadar, yaptığımız her şeyi sayıyor ölçüyorlar. Herhalde polis polis olalı iktidardan böyle zulüm görmemiştir. Tetikçi TV’ler şimdiden ateşe başladı. Gözü bu kadar kararmış bir iktidar her şeyi göze alabilir.

Haberin Devamı

Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, (DHA)