Gündem 'Polisler lise öğrencisini hastanelik etti' haberine yalanlama

'Polisler lise öğrencisini hastanelik etti' haberine yalanlama

Paylaş
'Polisler lise öğrencisini hastanelik etti' haberine yalanlama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ıkan haberleri gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "26.03.2015 günü saat 15.00 sıralarında Motosikletli Polis Timlerimizce Zafer Mahallesi Kuzey Sokak içerisinde durumundan şüphelenilerek durdurulan 34 VA 5091 plaka sayılı motosiklet sorgulandığında, 24.03.2015 tarihinde Kocasinan Polis Merkezi bölgesinden çalıntı olduğu ve arandığı anlaşılmış, motosiklet sürücüsünün kimlik kontrolü yapılmak istendiğinde, motosiklet sürücüsü şüpheli Y.E. (16) isimli şahıs olay yerinde bulunan arkadaşlarına yönelik "motosikleti götürün" diye bağırması ve kaçmaya çalışması üzerine görevlilerimiz ile şüpheli şahıs ve arkadaşları arasında arbede yaşanmıştır.

Haberin Devamı

Bu esnada kaçmaya çalışan şüpheli şahıs görevlilerimizden Polis Memuru U.A.D.’ye tekme atarak yere düşmesine ve Bahçelievler Devlet Hastanesinden alınan doktor raporuna göre sağ el bileğinin çatlamasına ve 15 gün iş göremez raporu almasına sebebiyet vermiştir. Y.E. isimli şahıs muhafaza altına alınmak istenilmiş ise de görevlilere direnmiş ve arbede yerde devam etmiştir. Şüpheli şahıs yerdeyken dahi kaçma amacıyla hareket etmesi üzerine görevlilerimizce kademeli olarak zor kullanmak suretiyle muhafaza altına alınmıştır.

Olay yerine gelen takviye görevliler ile birlikte olay kontrol altına alınmıştır" denildi. Şüphelinin kovalamaca sonucu yakalandığına dikkat çekilerek, "Yaşanan arbede esnasında görevlilere saldıran Y.E. isimli şahsın arkadaşları da muhafaza altına alınmak istenmiş ise de yapılan kovalamaca neticesinde yakalanmaları mümkün olmamıştır. Bahse konu motosiklet çekici vasıtasıyla otoparka çekilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Şüphelinin çok sayıda sabıka kaydının bulunduğu ifade edilerek, "Y.E. isimli şahsın yapılan incelemesinde 6 ayrı Asayişe Müessir suçtan kaydının olduğu ve aranmadığı anlaşılmış, şahsın sürücü belgesi olmadığı için trafik yönünden cezai işlem uygulanmıştır. Şüpheli şahıs hakkında Görevli Memura Mukavemet ve Kasten Yaralama, ayrıca Hırsızlık (Motosiklet-Bisiklet) suçundan işlem yapılarak konu adli mercilere intikal ettirilmiştir" denildi.