Gündem Polisler sigarayı bırakacak!

Polisler sigarayı bırakacak!

Paylaş
Polisler sigarayı bırakacak!

Türkiye'deki polis memurlarının yüzde 47'sinin sigara kullanması, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hareket geçirdi. Sigarayla etkin mücadele başlatan Genel Müdürlük, personelinin sigara bırakması için Sağlık Bakanlığı ile ortak proje başlattı

Emniyet Genel Müdürlüğü, personelinin sigarayla etkin mücadelesini artırmak için ’Polisin sahası dumansız hava sahası’ projesini başlattı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı ile ortaklaşa yürütülen projede gönüllü polisler için tüm illerde sigaranın zararlarının anlatıldığı eğitim ve bilgilendirme toplantılarına başlandı.

Bir günlük eğitim ve bilgilendirme toplantısı sonrası polisler iş yerlerine ve ikamet ettikleri uygun sigara bırakma polikliniklerine yönlendirildi. Projenin uygulanmaya başlandığı İzmir’de 225 polis için birinci adım olan eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Eğitim sonrası sigara bıraktırma polikliniklerine yönlendirilen polislerin sigara bağımlılığından kurtulması sağlanacak.

DİĞER MESLEKLERE ÖRNEK OLSUN

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü İl Tütün Kontrol Kurulu Üyesi ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Vakkas Benli, Sağlık Bakanlığı’nın tütünle mücadelede ciddi çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tütünle mücadele sağlık kurumlarına denetim konusunda destek verdiğini söyleyen Benli, "Emniyet Genel Müdürlüğü denetim desteğinin yanı sıra kendi personelini sigara bırakması için harekete geçti. Bu noktada İl Halk Sağlığı Müdürlüklerine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde bir yazı gönderildi.

Polislerin sigarayı bırakması için bir kampanya başlatıldığı bunun için destek istendi. Biz de gönüllü polisler için tam günlük eğitim toplantısı düzenledik. Bu eğitimde toplantısında sigaranın insan sağlığına zararları ve ekonomik boyuttaki zararları konusunda bilgiler veriyoruz.

Polis arkadaşlarımızın tütün bağımlılığından kurtulması için sigara bıraktırma polikliniklerine yönlendiriyoruz. Bu bir başlangıç olur, umarım diğer meslek gruplarının da sigara bırakması için çalışma yapılır" dedi.

POLİSLERİN YÜZDE 47’Sİ İÇİYOR

İzmir İl Tütün Kontrol Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Kılınç, Türkiye’de yapılan çalışmalarda en çok sigara kullanan meslekler arasında polislerin ilk sırada yer aldığını söyledi.

Türkiye’de 15 milyon sigara içen insanın olduğunu söyleyen Kılınç, "2012 verilerinde meslek gruplarına baktığımızda polislerin yüzde 47’sinin sigara içtiği biliyoruz. Bu yüzden polisler arasında bir çalışma yapılıyor. Sigara bırakmak isteyen polislere nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda eğitim toplantısını düzenledik. Umarım diğer meslek gruplarında benzer bir çalışma yapılır" diye konuştu.

Haberin Devamı

DHA