Gündem Polisten 'Kim o?' tatbikatı

Polisten 'Kim o?' tatbikatı

Paylaş
Polisten 'Kim o?' tatbikatı

Mersin'de tatbikat yapan polis ev zilllerine bastı, birçok vatandaş 'Kim o?' demeden kapıyı açtı

Mersin'in Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Amirliği ekipleri, 'Açık bırakılan her kapı hırsızlığa davetiyedir' ilkesiyle evlerde hırsızlık tatbikatı yaptı, bir çok kişi, zili çalan polise 'Kim o?' demeden kapıyı açtı.

Haberin Devamı

Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy'un talimatı ile İlçe Toplum Destekli Polislik Amiri Komiser Yardımcısı Bünyamin Turan'ın nezaretinde 10 polis memuru ile yapılan hırsızlığa karşı tedbir ve uyarıcı tatbikatta vatandaşların hırsızlığa karşı duyarsız oldukları sonucunu ortaya çıkarttı.

Ekipler, Kırklarsırtı Mahallesi'ndeki apartmanların giriş kapısını açtırmak için vatandaşların oturdukları konutların zillerine rastgele bastı. Ancak zillerine basılan vatandaşların hiçbiri kapıda kim ya da kimlerin olduğunu sorgulamadan otomatiğe basarak kapının açılmasını sağladı.

Apartman giriş kapılarını açan vatandaşlar polislerin kapılarına kadar gelip zillerine bastıklarında da yine 'Kim o?' diye sormadan kapılarını açtı. Vatandaşlar ise kapılarında bir grup polisi karşılarında görünce şaşırdılar. Büro Amiri Komiser Yardımcısı Bünyamin Turan, uygulamayı hırsızlık olaylarına karşı tedbir ve uyarıcı amaçlı yaptıklarını belirterek, vatandaşlara zillerinin çalındığında, kim olduğunu bilmeden kapılarını açmamalarını istedi.

Turan, "Biz sizin apartman giriş kapısının açılması için rastgele zillere bastık. Ancak hiç kimse kapıda kim olduğunu bilmeden apartman giriş kapısını otomatiğe basarak açtı. Sizin zilinize basan bir hırsız da olabilirdi. O an evde olmayan bir komşunuzun evine hırsızlığa da gelebilirdi. O yüzden kapınızı kimin ve hangi niyetle çaldığını sorgulamadan lütfen kapınızı açmayın ve hırsızlığa karşı davetiye çıkarmayın, unutmayın zilinizi çalan her insan tanıdığınız veya güvendiğiniz biri olmayabilir. Bu nedenle emin olmadan kapınızı açmayın"dedi.

Haberin Devamı

Yapılan uygulama kapsamında polisler apartman girişlerine "Güvenliğiniz için ev ve apartman kapınızı kapalı tutunuz" yazılı broşürleri yapıştırdı. Ayrıca ilçe genelinde apartmanlara toplam 10 bin broşür dağıtılacağı bildirildi.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), ( DHA )