Gündem Polis'ten 'Kül Kedisi' yöntemi

Polis'ten 'Kül Kedisi' yöntemi

Paylaş
Polis'ten 'Kül Kedisi' yöntemi

Bursa polisi, ölümlü trafik kazasına yol açan aracı, kopmuş dikiz aynasını birçok araçta deneyerek tespit etti

Bursa'da önceki gün 33 yaşındaki Vedat Küçük'e çarparak ölümüne neden olan aracı polis kaza yerindeki bir dikiz aynasının izini sürerek buldu. 'Kül Kedisi' masalındaki Prens'in, güzel kızın ayağından çıkan ayakkabının sahibini bulmak için kapı kapı dolaşması gibi, Bursa polisi de dikiz aynasının uyabileceği 30 araç sahibiyle tek tek görüştü ve otomobili Ankara'da buldu

HİSSE KARŞILIĞI SUÇU ÜSTLENDİ

Ancak, araçla birlikte gözaltına alınan işadamının ifadelerini inandırıcı bulmayan polis, kaza yapan sürücünün ortağı olduğunu güvenlik kameralarını inceleyerek buldu. Şirket hissesi karşılığı ortağının suçunu üslenen Cemil Temiz (36) ile kaza sırasında otomobili kullanan Ufuk Yaren (34) gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bursa Çevreyolu'nda önceki gün kayıp olarak aranan Vedat Küçük bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Polis cesedin yanında bulduğu dikiz aynasından çarpan aracı bulmak için geniş çaplı soruşturma başlattı. Dikiz aynasının bir BMW araca ait olduğunu belirleyen polis Bursa ve çevresinde dikiz aynasının uyacağı 30 otomobil tespit etti.

ARAÇLA BİRLİKTE YAKALANDI

Araç sahiplerini teker teker ziyaret eden polis ekipleri İnegöl İlçesi'nde mobilya şirketi bulunan Ufuk Yaren'in (34) görüşme sırasında aracın kendisinde olmadığını, ortağı Cemil Temiz'in otomobille Ankara'ya iş seyahatine gittiğini söyledi. Bunun üzerine Ankara'da aracın tamir edilebileceği yerleri gezen ekipler Cemil Temiz'i OSTİM İş Merkezi'nde araçla birlikte yakaladı.

Haberin Devamı

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Temiz, başta suçu kendisinin işlediğini itiraf etti. Ancak daha sonra ortağı Ufuk Yaren'in kendisine şirket hisselerinden vereceği vaadinde bulunduğunu için suçu üstlendiğini söyledi.

İfadeleri inandırıcı bulmayan polis iki ortağa ait mobilya dükkanının güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülerde Ufuk Yaren'in otomobille gelip aracı ortağı Cemil Temiz'e verdiğini gören ekipler her iki zanlıyı gözaltına aldı.

Emniyetteki sorguları tamamlanan iki ortak adliyeye sevk edildi.

DHA