Gündem Polisten 'Oda TV' operasyonu

Polisten 'Oda TV' operasyonu

Paylaş
Polisten 'Oda TV' operasyonu

'OdaTv' adlı haber sitesinin İstanbul'daki binasında ve bazı yazarlarının evinde arama yapıldı. Operasyonun, sitede yayınlanan "Ergenekon aramalarıyla ilgili" görüntüler nedeniyle yapıldığı öne sürülüyor. Bu arada Odatv'nin yöneticisi Soner Yalçın ve 3 kişi gözaltına alındı

İnternet sitesi Odatv’nin imtiyaz sahibi Gazeteci-Yazar Soner Yalçın’ın Levent’teki evine polis, sabah saatlerinde, Ergenekon Soruşturması kapsamında operasyon düzenledi.

Polis ayrıca, Odatv’nin bulunduğu daire ile Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Editör Ayhan Bozkurt’un evlerinde arama yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ergenekon Soruşturması’nı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün talebi üzerine sabah saatlerinde beş farklı yere operasyon düzenledi.

DESTEK İÇİN GELDİLER

Operasyon kapsamında polis ekipleri Soner Yalçın’ın Levent’te bulunan villasına geldi. Organize Suçlarla Mücadele ekipleri villada arama yaparken, polis ekipleri villa çevresinde de güvenlik önlemi aldı. Soner Yalçın’ın iki katlı ve etrafı duvarla çevrili olan villasında çok sayıda güvenlik kamerası olduğu görüldü.

Soner Yalçın’ın evinde yapılan aramalar sırasında kendisine avukatı olarak eski eşi Feza Yalçın eşlik ediyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan arama sürerken, gazeteci Hakan Aygün, Oray Eğin, Yalçın Bayer ve CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Soner Yalçın’a destek vermek için evinin bulunduğu sokağa geldi.

CHP’Lİ VEKİL ÇETİN SOYSAL, YALÇIN İLE GÖRÜŞTÜ

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Çetin Soysal, öğle saatlerinde Soner Yalçın’ın evine geldi. Kapıda bekleyen polis memurlarına milletvekili kimliğini gösteren Çetin Soysal, içeriden alınan izin üzerine villaya girdi.

Yaklaşık yarım saat sonra Soner Yalçın’ın evinden ayrılan Çetin Soysal gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soner Yalçın ile sabah saatlerinde arama başladıktan sonra da yüz yüze görüştüğünü ifade eden Çetin Soysal, "Soner Yalçın’ın morali son derece yerinde" dedi.

KILIÇDAROĞLU GÖREVLENDİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun operasyondan haberdar olduğunu aktaran Çetin Soysal, "Beni o görevlendirdi. O’nun görevlendirmesi sonucu buradayım. Kendisi de gelişmeleri yakinen izliyor. İçerde aramalar devam ediyor. Ne aradıkları belli değil. Hakkında yakalama olan diğer isimler de aynı süreci yaşıyor" diye konuştu.

ENDİŞE VERİCİ

Soner Yalçın’ın bir televizyon kanalı hayata geçirme çabasında olduğunu belirten Çetin Soysal, "Soner Yalçın yazılarıyla da üstüne gittiği olaylarla da tanınan bir gazeteci. Geçmişte gerek JİTEM olsun, gerekse diğer konularda olsun yazdıklarıyla cesaretiyle kendisini kanıtlamış bir gazeteci arkadaşımız. Bu durum bizim açımızdan da Türkiye açısından da son derece endişe verici. Türkiye’nin nereye gittiği konusunda son derece sancılı bir dönem görüyorum. Önemli bir gazetecimizin gözaltına alınması Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla suçlanması son derece endişe verici" şeklinde konuştu.

SONER YALÇIN İÇİN SÜRPRİZ OLMADI

Operasyonun Soner Yalçın açısından beklenen bir şey olduğunu aktaran Çetin Soysal, Yalçın’ın kendisine mücadeleyi ve yazdıklarını devam ettireceğini zor sürecin arkasında duracağını söylediğini belirtti.

NAZİ BENZETMESİ

Çetin Soysal görüşme sırasında Soner Yalçın’ın kendisine Nazi döneminde geçen "Komünistler rahibe gidiyorlar. Rahip 'Ben komünist değilim ki beni ilgilendirmez’ diyor. Hitler, sonra sosyalistleri topluyor. Rahip 'Ben sosyalist değilim ki, beni ilgilendirmez’ diyor. Hitler daha sonra Yahudilere aynı uygulamayı yapıyor. Bu kez de 'Ben Yahudi değilim ki beni ilgilendirmez’ diyor. Gün geliyor rahibi alıyorlar. Rahip arkasını dönüyor. 'Bana yardım eden yok mu?’ diyor. Bir bakıyor yardım edecek ki şeklindeki hikayeyi anlattığını aktardı.

BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ

Çetin Soysal, ayrıca Soner Yalçın’ın "Yazılara ve mücadeleye devam edeceğim. Bunun için bedel ödenecekse ödemeye hazırız" söyledi.

ODA TV, HABERİ NASIL VERDİ?

Oda TV adlı internet sitesinin imtiyaz sahibi Soner Yalçın'ın evine sabah saatlerinde polis tarafından baskın yapıldı. Odatv internet sitesi, yönetici ve çalışanlarının evlerinde yapılan polis aramasını "flaş" olarak duyurdu.

Odatv, aramayla ilgili haberini "Bu sabah erken saatlerinden itibaren Odatv yönetiminden Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun evinde arama yapıldı. Polisler Odatv binasında aramalar yaptı. Gelişmeler Odatv’de olacak" diye verdi.

>>> BALBAY: İÇERİ ALINACAKLAR LİSTESİ YAPMIŞTIK

>>> GÜRSEL TEKİN: TÜM MUHALİFLER SUSTURULUYOR


Terkoğlu'nun avukatı Serkan Günel aramayla ilgili yaptığı açıklamada "Salonda toplanmışlar, kitaplıklardan itibaren başladılar aramaya. Arama kararını gösterdiler. Evde Barış Terkoğlu ve eşi var. Ergenekon terör örgütü üyeliği ve bu kapsamda halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlaması var" diye konuştu.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Gündemi sarsan haberlerle adını duyuran bağımsız internet haber ve bilgi sitesi Odatv’nin yöneticilerinin evlerinin polis tarafından basılması vatandaşların tepkileriyle karşılandı. Vatandaşlar operasyona tepkilerini internet sitesine şu ifadelerle yansıttı:

"-Muhalif olmanın suç olduğu bir ortamda ODA TV yöneticilerinin bu tür bir operasyon bekledikleri kanaatindeyim, yılmadan karanlıkların aydınlığa çıkacağına inanarak direnmek gerek, ODA TV’nin susturulamayacak kadar büyüdüğünü ve bu yapılanın ODA TV’ye teveccühü daha da arttırmaktan başka bir işe yaramayacağını düşünüyorum.

-Amaç Oda tv’yi de susturmak yıldırmak.

-Yanınızda olamadığımız için üzgünüz. Ama siz bunların olacağını biliyordunuz ve cesaretinizden bir şey kaybetmediğinizden eminim. Yüzünüz gülsün, gözleriniz parlasın. Demek ki yazdıklarınız sonuna kadar doğru, sonuna kadar haklısınız. Yüreğimiz sizlerle...

-AKP yokuş aşağı son sürat koşuyor... Duramaz, durursa yuvarlanıp yok olacağını biliyor... Önüne ne çıkarsa çarpıp yıkmaya çalışıyor... Odatv.com yıkıma giden AKP’nin çarpacağı en sert kayalardan biridir!!!

-Onlar içeri girmeden önce keşke siz onları arasaydınız. Delilleri yanında getirmiş olabilirler. Emin olun yanındadır.

-YAZIKLAR OLSUN BU İKTİDARA!

Ortalıkta muhalif bırakmamaya yeminliler! Ama Türkler Araplara benzemezler. Devrimi yaptılar mı tam yaparlar. Sonra "demokrasi" dediklerinden hep bu tongalara düşüyorlar ama şimdi bundan ders de aldık. artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!"

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4746","4746","201102","4746-7.jpg");

2