Ekonomi Politika 'iktidarsız' kaldı

Politika 'iktidarsız' kaldı

Paylaş
Politika 'iktidarsız' kaldı

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, değerli Türk Lirası'nın ithalatı 'azdıran' bir yapıya dönüştüğünü belirterek, “İktisat politikaları bile sorunu çözmüyor, iktidarsız oluyor” dedi

İthalatı azdıran yapı

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, değerli Türk Lirası’nın hem ihracatçının rekabet gücünü azaltan hem de ithalatı artıran bir sorun olduğunu söyledi.

Zafer Çağlayan, “Kur, ithalatı azdıran bir yapıya dönüştü. Doların düşmesi, Türkiye’deki maliyetleri sanal şekilde yükseltip, diğer ülkeleri ucuz hale de getiriyor” dedi.

Hükümetin elinde bu sorunu çözecek ‘sihirli bir değnek’ bulunmadığını belirten Zafer Çağlayan, “Çözüm noktasında iktisat politikaları bile iktidarsız oluyor” görüşünü ifade etti.

İç tüketime yönelecek

“Euro/dolar paritesi bizim elimizde olan bir şey değil” diyen Zafer Çağlayan, Türkiye’nin kur politikasının (dalgalı kur rejimi) değişmesiyle ilgili bir tartışmaya ise kesinlikle izin vermeyeceklerini vurguladı.

Zafer Çağlayan, ihracatçılarla birlikte başka çözüm konuları üzerinde çalıştıklarını söyledi. Zafer Çağlayan, sanayi üretiminin artmasını, ithalat yerine ihtiyaçların ülkenin iç kaynaklarından karşılanmasını teşvik edecek uygulamalar üzerinde durduklarını belirtti.

Haberin Devamı