Magazin Ponçik ve Yoğurt Çiçeği, Kim Milyoner Olmak İster'e damga vurdu

Ponçik ve Yoğurt Çiçeği, Kim Milyoner Olmak İster'e damga vurdu

Paylaş
Ponçik ve Yoğurt Çiçeği, Kim Milyoner Olmak İster'e damga vurdu

Kim Milyoner Olmak ister yarışmasındaki bu soru sosyal medyaya damga vurdu: Hangisi Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne girmemiştir?

Selçuk Yöntem'in sunduğu Kim Milyoner Olmak İster'e 2 soru damgasını vurdu. Sorulardın biri TDK'nın sözlüğüne giren kelimelerle ilgiliydi. Sallapati, Atmasyon, Kanka ve Ponçik kelimelerinden hangisinin Türk Dil Kurumu'nun sözlüğüne girmediği soruluyordu.

Sorunun doğru cevabı ponçikti.

Yarışmacının bilmekte zorlandığı soruyla ilgili Selçuk Yöntem bir açıklama yaparak Ponçik'in aynı zamanda bir poaça türü olduğunu söyledi.

Yarışmacı ponçik kelimesinin küçük çocuklar sevilirken uydurulmuş bir kelime olduğunu dile getirdi. Çift cevap hakkını kullanan yarışmacı sorunun doğru cevabını bildi.


YOĞURT ÇİÇEĞİ NEDİR?


Diğer bir soru ise Yoğurt Çiçeği olarak bilinen çiçeğin hangi çiçek olduğu sorusuydu. Şıklarda hanımeli, papatya, orkide çiçekleri vardı ve yarışmacı arkadaşını da arayarak bu soruya orkide cevabını verdi ama doğru cevap papatya'ydı ve yarışmacı bu soruyu bilemeyerek elendi. Halk arasında papatya'ya yoğurt çiçeği dendiğini çoğu kişi ilk kez duydu.

Haberin Devamı