Dünya Popçu Papa

Popçu Papa

Paylaş
Popçu Papa

Katolik dünyasının kalbi Vatikan kilise müziği ve ilahiler dışında müzik zevkini geliştirdiğini tüm zamanların en iyi pop ve rock albümlerini belirlediği bir 'top 10' listesi yayınlayarak ispatladı

KOLAY OLMAMIŞ

Haberin Devamı

Vatikan’ın resmi yayın organı L’Osservatore Romano’da yayınlanan ‘top 10’ listesinde efsane gruplar Beatles, Pink Floyd ve Oasis de yer aldı. Listede İngiliz ve Amerikalı sanatçılar dışında İrlandalı U2’nun 1991’de çıkardığı Achtung Baby albümü de bulunuyor.

Listede İtalyan grup ya da şarkıcıların bulunmaması da dikkat çekti. L’Osservatore Romano, gelmiş geçmiş en iyi 10 albümü belirlemenin ‘kolay’ olmadığını ve kaçınılmaz olarak seçimlerin ‘taraflı’ görülebileceğini de yazdı.

VATİKAN’DA DEĞİŞİM

L’Osservatore Romano, son dönemde Harry Potter kitapları ve filmlerinden, James Cameron’ın Avatar filmine kadar renkli konularda yorumlar yaparak kendini çağa uydurmaya çalışıyor.

Gazetenin yayınladığı ilk on listesi şöyle: 1. Revolver, Beatles, 2. If I could Only Remember My Name, David Crosby, 3. The Dark Side of theMoon, Pink Floyd, 4. Rumours, Fleetwood Mac, 5. The Nightfly, Donald Fagen, 6. Thriller,Michael Jackson, 7. Graceland, Paul Simon, 8. Achtung Baby, U2, 9. (What’s the story) Morning Glory, Oasis 10. Supernatural, Carlos Santana.

Haberin Devamı