Cumartesi Postası Popstarlar sokak hayvanları için buluştu

Popstarlar sokak hayvanları için buluştu

Paylaş
Popstarlar sokak hayvanları için buluştu

Kalipso Kralı Metin Ersoy'un kendi gibi müzisyen oğlu Emir Ersoy Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Latin ezgileriyle düzenlenen bir pop albümü hazırladı

Emir Ersoy doğduğundan beri müziğin içinde. Öyle ki babası Metin Ersoy küçük oğlu doğar doğmaz eve bir piyano almış. Müzikle iç içe büyüyen Emir’in gözleri de müzikle dolu bir dünyaya açılmış. “Babam müzisyen olduğu için o sahneye çıkarken ben orkestranın arasında oturur, onu izlerdim. Babam sahnedeyken ben de kendimi sahneye atardım ama bir yandan da utanırdım. Piyano çalacağım zaman önüme perde çektirirdim ki kimse beni görmesin. Çaldıktan sonra da hemen kaçar giderdim” diyen Emir Ersoy ne kadar utangaç olsa da küçük yaşına rağmen arada sırada babasının orkestrasında piyano çalarmış. Evde sürekli caz, klasik müzik, Latin müziği dinlendiğini söyleyen genç sanatçı da yolunu Latin müzikten yana seçmiş.

Ünlüler seve seve kabul etmiş

Projecto Cubano adını verdiği 10 kişilik bir grubu olan Emir Ersoy’un ilk albümü Latin, caz ezgileri taşıdığı ve enstrümantal olduğu için Türkiye’de ne yazık ki çok ilgi görmedi. Ama yurt dışında albümün değeri anlaşıldı. Avrupa’da pek çok yerde konser veren genç müzisyen sonra da Amerika turnesine çıktı.

Emir Ersoy ikinci albümü ‘Yaşama Şans Ver’i ise hem kendi hem de sokak hayvanları için yaptı. Albüm için kolları sıvadığında önce grubuyla birlikte stüdyoya girdi. Türkiye’deki pek çok ünlü sanatçının şarkısını Latin ezgileriyle baştan yarattı. Sonra bütün şarkıları sahiplerine gönderdi ve dinletti. İçinde Ajda Pekkan’ın ‘Her Yaşın Ayrı Bir Güzelliği Var’, Kenan Doğulu’nun ‘Kime Ne’, Funda Arar’ın ‘Bana Yalan Söylediler’, Deniz Seki ‘Üzgünüm Aşkım’ gibi ünlülerin şarkı söylediği ‘Yaşama Şans Ver’ isimli albümde emek çok büyük.

Emir Ersoy’a bu kadar ünlü isme bunu nasıl kabul ettirdiğini soruyorum. “Çoğuyla zaten çalışıyor ve tanışıyordum. Kimse en ufak bir sorun çıkarmadı hatta çok severek bu albümde şarkı söylediler. Önce Kenan Doğulu geldi, şarkısını söyledi. Sonra Yaşar, Deniz Seki, Funda Arar, Ayça Varlıer, Kubat ve Ajda Pekkan geldi.

Albümde Mirkelam’a ait ‘Tavla’ şarkısı yer alıyor. Mirkelam, yeni albüm kaydında olduğu için stüdyoya gelmedi, istediğim birine söyletebilecektim. Şarkıyı Kubat’a teklif ettim. Türkücü Kubat’ın Latin ezgileriyle söylediği Tavla’ya inanılmaz olumlu tepkiler alıyoruz. Biz zaten Latin müziklerini çok seviyorduk, pop şarkılarının latin aranjmanlarıyla Türkiye’de ilk defa böyle bir albüm yapıldı. Bu kadar şarkıcı da bir albümde yok” diye cevap veriyor ve müjdeyi patlatıyor: Yakında hep birlikte konser de vereceğiz!

Tüm gelir sokak hayvanlarına

Albümün tüm geliri Barınak Gönüllüleri Derneği’ne aktarılacak, tabii konserin de. Böylece sokak hayvanları için önemli adımlar atılmış olacak. Barınaklardaki hayvanların çok kötü durumda olduğunu söyleyen Emir Ersoy “Aslında hayvanlarla ilgili çok aktif bir çalışma içinde değildim. Ama tabii ki hayvanları seviyorum. Çocukluğumdan beri evde kedi, köpek, kuş besledim. Bir ara hamster’ım oldu. Kendilerini bırakıp hayatını hayvanlara adamış arkadaşlarım var. Ben onlar kadar değilim. Ben elimden geldiği kadar müzikle onlara yarar sağlamaya çalışıyorum” diyor.

Haberin Devamı