Gündem Porsuk Çayı 4 kişiye mezar oldu

Porsuk Çayı 4 kişiye mezar oldu

Paylaş
Porsuk Çayı 4 kişiye mezar oldu

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde gezmeye çıktıkları yeni aldıkları otomobille Porsuk Çayı'na uçan aynı aileden 4 kişi, yaşamını yitirdi

Polatlı İlçesi’ne bağlı Yeniköseler Köyü’nde oturan aynı aileden 45 yaşındaki Mehmet, 17 yaşındaki Hüseyin, 20 yaşındaki Ahmet ve 6 yaşındaki Enis Hakim, bugün saat 20.30 sıralarında yeni aldıkları otomobille gezmeye çıktı.

Henüz sürücüsü ve plakası belirlenemeyen otomobil, Kıranharmanı Köyü yakınlarına geldiğinde kontrolden çıkarak Porsuk Çayı’na uçtu. Kazayı gören köylülerin ihbarı üzerine, bölgeye jandarma, Sivis Savunma ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Karlı ve fırtınalı havada çaya dalan dalgıçlar, suyun derin ve soğuk olması nedeniye zor anlar yaşadı. Çalışmalardan sonuç alınamayınca, Porsuk Çayı üzerindeki bendin vanalarınn kapatılmasına karar verildi.

Bir süre sonra su seviyesi düşünce otomobil, ters dönmüş bir vaziyette ortaya çıktı. Kurtarıcı yardımıyla çaydan çıkarılan aracın sıkışan kapılarını keserek açan ekipler, 3 cesetle karşılaştı.

Yaklaşık 20 metre uzaklıkta, sazlıklar arasında da bir ceset bulundu. Cesetlerin çıkarılışı sırasında ölenleri yakınları, gözyaşı döküp sinir krizleri geçirdi.

Ölen 4 kişinin cesedi, olay yerinde yapılan inceleminin ardından Polatlı Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

Metin ÖZDEMİR/DHA