Gündem Portakal Çiçeği Karnaval Rio'yu aratmadı

Portakal Çiçeği Karnaval Rio'yu aratmadı

Paylaş
Portakal Çiçeği Karnaval Rio'yu aratmadı

Adana Türkiye'nin ilk karnavalı olma özelliğini taşıyan Portakal Çiçeği Karnavalı'yla coştu. Karnaval için yurtiçi ve yurtdışından kente gelenlerle birlikte on binlerce Adanalı, tüm dünyaya dostluk mesajı yolladı

Adana hafta sonunda Türkiye'nin ilk karnavalı olma özelliğini taşıyan Portakal Çiçeği Karnavalı'yla coştu. Karnaval için yurtiçi ve yurtdışından kente gelenlerle birlikte on binlerce Adanalı, tüm dünyaya dostluk mesajı yolladı.

Haberin Devamı

Adana'da 7'den 70'e herkes karnaval coşkusunu yaşarken, kentin her noktasında farklı etkinlikler düzenlendi. Özellikle binlerce kişinin katıldığı kortej manzarası görülmeye değerdi. Özel kostümler içindeki okullar, STK'lar, hobi toplulukları, kulüpler, resmi kurum ve kuruluşlar ile birlikte, sinema, tiyatro, sahne sanatçıları ve medya mensupları başta olmak üzere binlerce kişi, ellerindeki beyaz mendilleri sallayarak Vali Yolu'ndan Uğur Mumcu Meydanı'nda kurulan sahneye kadar yürüdü. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü ve ilçe belediye başkanları, eşleriyle birlikte karnaval yürüyüşünde yer aldı. Adanalı sanatçılar da vatandaşlarla birlikte yürüdü. Askeri bando da popüler şarkılarla korteje eşlik etti. Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılan resmi açılış töreninde sanatçılar, katılımcıları selamladı.

Haberin Devamı

"BU BİR SEVGİ HAREKETİ"

Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi ve birçok kamu ve özel sektör kuruluşunun desteklediği Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında 85'ten fazla aktivite gerçekleştirildi. Geçen yıla göre iki kat artan aktiviteler Adana sokaklarında ve kapalı mekânlarda 11 Nisan'da Ceyhun Yılmaz Show ile başladı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Merkez Park'ta konser verdi. Karnavalda ayrıca sokak gösterileri, danslar, üniversite müzik gruplarının konserleri, halk oyunları, bando ve spor müsabakaları da ilgi çekti.

Karnavalla ilgili mesaj yayımlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'nın turizm potansiyelini daha da geliştirmek ve uluslararası alanda tanınır hale getirmenin, Adana'yı bir 'marka şehir' yapmakla mümkün olduğuna dikkat çekti. Portakal Çiçeği Karnavalı'nın fikir öncüsü ve Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt ise karnavalın bir sevgi hareketi olduğunu belirterek, "Portakal çiçeği mucizesini görmeye gelenlerin, sokakları portakal çiçeği kokan Adana'nın keyfini yaşayacaklarını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Foto: Yurtaş Tümer