Ekonomi Portakal üreticisi zorda

Portakal üreticisi zorda

Paylaş
Portakal üreticisi zorda

Finike'de, Aralık ayında yaşanan şiddetli fırtına ve dolu nedeniyle portakal üreticisinin zor durumda kaldığını belirtildi

Finike Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Uygun, geçen yıl 16 Aralık'ta yağan dolunun bölgedeki portakal bahçelerini tahrip ettiğini, bunun da hem portakal rekoltesini, hem de kalitesini düşürdüğünü söyledi.

Uygun, kaliteli portakalı olan üreticinin fiyatlardan memnun olmasına karşılık, olumsuz hava koşullarının bölgede büyük tahribat yarattığını belirtti.

Tahribat ve kalitenin bozulması nedeniyle fiyatların düştüğünü ve portakalın üreticinin elinde kaldığını ifade eden Uygun, "Bölgedeki bazı bahçelerde yüzde 50, bazı bahçelerde ise yüzde 80 oranında tahribat var. Portakal üreticisi sıkıntılı bir sezon geçiriyor, zor durumda" dedi.

Üreticinin bugün 60-70 kuruşa portakala alıcı bulamadığını anlatan Uygun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sezon başında portakala domuz gribi nedeniyle büyük talep vardı. Satış sirkülasyonu çok iyiydi ancak piyasa durdu.

Özellikle bu aylarda dalında 100-110 kuruşa alıcı bulan portakal, şimdi 60-70 kuruşa satılamıyor. Portakala talep yok. Limon yine para etmedi. Narenciye üreticisi zor bir sezon geçiriyor."

Haberin Devamı