Spor Portakallar gole doymadı: 5-3

Portakallar gole doymadı: 5-3

Paylaş
Portakallar gole doymadı: 5-3

Hollanda, evinde oynadığı maçta geriye düşmesine karşın Macaristan'ı 5-3 yendi

İlk maçta Macaristan'ı deplasmanda 4-0 yenen Hollanda bu maça çok hızlı başladı. John Heitinga'nın asistinde topu sağ ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla gole çeviren Robin Van Persie, takımını kendi evinde öne geçirdi: 1-0.

Daha çok gol olacak maçın ilk yarısı böylece tek gole sahne olarak bitti. İkinci yarı ise çok daha hareketliydi. Henüz 46. dakikada Balazs Dzsudzsak'ın soldan verdiği pası Gergely Rudolf sağ ayağıyla sol köşeden ağlara göndererek durumu eşitledi: 1-1.

Ümitlenen Macaristan 50. dakikada öne geçmeyi de başardı. Yine Dzsudzsak'ın pasında topu sol ayağıyla ağlara gönderen bu sefer Zoltan Gera'ydı: 2-1.

Fakat Hollanda maçı bırakmaya hiç niyetli değildi. Wesley Sneijder ceza sahasında topla buluştu, sağ ayağıyla şık bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi ve durumu eşitledi: 2-2.

Gollerin ardı arkası kesilmeyen maçta beşinci gol Hollanda'dan geldi. 72. dakikada Dirk Kuyt'ın sağdan yaptığı ortada Ruud Van Nistelrooy sağ ayağıyla topu yakın mesafeden ağlarla buluşturdu: 3-2.

Fakat Macaristan müthiş bir mücadele gösterdi ve 75. dakikada yine golü buldu. Gecenin Macaristan adına en iyi oyuncularından birisi olan Zoltan Gera ceza sahası içinde güzel bir bitirişle durumu yeniden eşitleyen golü attı: 3-3.

Fakat Hollanda deplasmanda farklı yendiği rakibine evinde boyun eğmeyi hiç düşünmüyordu. Ibrahim Afellay'ın soldan yaptığı ortada topu ceza sahasının sağ köşesinde karşılayan Dirk Kuyt, güzel bir vuruşla golünü atarak takımını yeniden öne geçirdi: 4-3.

Wesley Sneijder, 81. dakikada yine sol taraftan pasını Kuyt'a aktardı, Liverpoollu futbolcu topu ağlara göndermekte zorlanmadı ve maçın skorunu ilan eden golü attı: 5-3.

Böylece grup lideri Hollanda 18 puana yükselirken, üçüncü sıradaki Macaristan dokuz puanda kaldı.

Haberin Devamı