Spor Portekizliler imza atmaya başladı

Portekizliler imza atmaya başladı

Paylaş
Portekizliler imza atmaya başladı

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'yı yenerek haftayı 3 puanla kapatan Beşiktaş'ta "Portekiz rüzgarı" esiyor

Ziraat Türkiye Kupası’nda Gaziantepspor’u 3-0 mağlup ederek yarı final için avantaj yakalayan, ligde de Kasımpaşa’yı mağlup ederek üst sıralar için umutlarını sürdüren siyah-beyazlı ekip, özellikle "Quaresma ve çetesi" olarak anılan Simao, Almeida ile Fernandes ile hücumda etkili olmaya başladı.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Manisaspor ile yapılan ve 3-2 kazanılan maçla işbaşı yapan çete, bu mücadeleyle birlikte takımlarının 18 karşılaşmasında attıkları gollerle takımlarına büyük katkı sağladı.

34 GOLÜN YARISINA YAKINI ÇETEDEN

Beşiktaş sezonun ikinci yarısındaki 18 maçta 34 gol atarken neredeyse bu gollerin yarısını Quaresma, Almeida, Simao ve Fernandes’in ayağından buldu.

Portekizli oyuncular bu 18 maçta toplam 16 gol atarak hücumda takımlarına büyük katkı sağladı. Quaresma, Simao, Almeida ve Fernandes, gollerin yüzde 47’sini atarak Beşiktaş için ne kadar önemli olduklarını gösterdiler.

İKİNCİ YARININ EN GOLCÜSÜ ALMEİDA

Portekizli oyuncular arasında ikinci yarıdaki resmi maçlar göz önüne alındığında en skorer isim Almanya’nın Werder Bremen takımından transferi gerçekleşen Almeida oldu.

Devre arasında takıma katılan, ilk maçlarda bekleneni veremeyen ve eleştirilen Portekizli oyuncu, özellikle son haftalarda attığı gollerle kendini göstermeye başladı. Almeida, Spor Toto Süper Lig’de ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 3’er gol atarak takımına şu ana dek 6 gol kazandırdı.

QUARESMA HEM ATIYOR, HEM ATTIRIYOR

Portekizli çetenin lideri konumunda bulunan ve sezon başında Beşiktaş’a gelen Quaresma, attığı gollerin yanı sıra asistleriyle önemini gösterdi.

Sezon başından beri klas hareketleri ve güzel futboluyla taraftarın sevgilisi haline gelen Quaresma, sezonun ikinci yarısında atılan 34 golün 4’üne imza attı. Portekizli oyuncu, bu gollerin yanı sıra son haftalarda özellikle Almeida’ya yaptığı asistlerle liderliğini gösterdi.

SİMAO DA FRİKİK SEVİYOR

Beşiktaş’ta çetenin bir diğer üyesi Portekizli oyuncu Simao da skorer kimliğiyle dikkati çekti. Özellikle attığı frikik golleriyle öne çıkan Simao, devre arasında gelmesine rağmen takımı adına 4 golün sevincini yaşadı.

FERNANDES AZ VE ÖZ OYNADI

Beşiktaş’ta Portekizli oyuncular arasında en az şans bulan Fernandes ise buna rağmen gol sevinci yaşama başarısı gösterdi. Ligde gol sevinci yaşamayan Fernandes, Ziraat Türkiye Kupası’nda attığı 2 golle Beşiktaş’a katkıda bulundu.

PORTEKİZLİLERİN ATTIĞI GOLLER

Beşiktaş-Bucaspor 5-1 Simao
Beşiktaş-Trabzonspor 2-1 Almeida, Q7
İstanbul B. Bel.-Beşiktaş 2-1 Simao
Beşiktaş-Gaziantep B. Bel. 5-0 Fernandes (2), Q7
Beşiktaş-Dinamo Kiev 1-4 Q7
Gaziantep B. Bel.-Beşiktaş 0-3 Almeida
Beşiktaş-Kayserispor 4-2 Almeida (2), Q7
Beşiktaş-Gaziantepspor 3-0 Simao (2), Almeida
Kasımpaşa-Beşiktaş 0-1 Almeida.

Haberin Devamı