Kültür - Sanat Portishead ile melankoliye doyduk!
Paylaş
Portishead ile melankoliye doyduk!

Bristol'un dünya müziğine kazandırdığı efsanevi İngiliz grup Portishead, ilk Türkiye konserini dün gece Maçka Küçükçiftlik Park'ta Midtownfest kapsamında verdi

Avis’in kuruluşunun 40. yılı kapsamında ana sponsoru olduğu konser, Otokoç ve Volvo’nun da katkılarıyla GNL organizasyonu ile gerçekleşti ve yaklaşık 10 bin kişi grubun hipnotize eden melodileri ile unutulmaz bir gece yaşadı. Beth Gibbons'ın eşsiz sesi ile seslendirdiği Sour Times, Wandering Star, Glory box, Roads, Silence, Machine Gun gibi şarkılarla izleyiciler 23 yıldır hasretle bekledikleri grubu nihayet izleme şansını yakaladı.

Grup, performansı sırasında, Gezi Parkı protestolarına selam gönderdi; sahnede yeralan led ekranlara, 'istanbul united' ve Gezi olaylarından videolar yansıtıldı. Portishead, büyüleyici sahne atmosferi, etkileyici müziği ve Türkiye'nin yakın zamanda yaşadığı en önemli toplumsal olaylardan Gezi Protestoları'na gönderdiği selamı ile Midtown Fest'e gelenlere unutamayacakları bir gece yaşattı.

Portishead'in öncesinde ise İngiltere’den Savages ve Thought Forms’un yanı sıra Türkiye’den The Ringo Jets, The Away Days ve Telepotik grupları sahne aldı.

Haberin Devamı