Gündem Poşetli infaz aydınlandı

Poşetli infaz aydınlandı

Paylaş
Poşetli infaz aydınlandı

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, Mustafa Acar'ı başına poşet geçirilerek öldüren özel güvenlik görevlisi Z.T.'nin kaçış seyri, kredi kartından ortaya çıkartıldı

Şubat ayında, 8216 Sokak 15 numara önünde meydana gelen olayda, 46 yaşındaki Mustafa Acar’ın, park halindeki 06 YB 1093 plakalı otomobilin arka koltuğunda cesedi bulundu.

Kuaförlüğün yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Acar’ın, sopayla başına vurularak bayıltıldığı, ardından da kafasına geçirilen poşetle boğularak öldürüldüğü belirlendi.

Antalya’daki seminerden döndükten sonra evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Mustafa Acar için kayıp başvurusunda bulunmak üzere emniyete gelen eşi Emine Acar, ağabeyi Adil Acar ve kayınpederi Hüseyin Cingay, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu.

Olayın ardından cinayeti çözmek için harekete geçen polis ekipleri, Mustafa Acar’ın, aile ve iş ilişkilerini takibe aldı. Araştırmalar sonrasında Acar’ın, para anlaşmazlığı nedeniyle özel güvenlik görevlisi Z.T., tarafından öldürüldüğü belirlendi. Savcılık, Z.T. hakkında yakalama kararı çıkarttı.

ANLAŞMAZLIK ALIŞVERİŞTE BAŞLAMIŞ

Mustafa Acar ile Z.T. arasındaki ilişkinin bozulmasına ise otomobil alışverişinin neden olduğu belirlendi. Acar’ın, olaydan yaklaşık 6 ay önce, Z.T.’ye 4 bin 500 liraya sattığı otomobili, şüphelinin iddiaya göre, ekonomik zorluk içerisinde olmasından yararlanıp 3 bin 500 liraya geri alması üzerine aralarında tartışmanın başladığı saptandı.

Aradaki bin liralık fark için Z.T.’nin sık sık karşı karşıya geldiği Mustafa Acar’ı hazırladığı plan çerçevesinde yanına çağırdığı belirlendi. Z.T.’nin ilk olarak kredi kartını aldığı Acar’dan şifresini zorla öğrendiği, ardından da önce sopayla vurup bayılttığı, sonrasında ise başına geçirdiği poşetle boğduğu ortaya çıktı.

YÜZÜNÜ GİZLEMİŞ

Cinayetin ardından Z.T.’nin, Mustafa Acar’ın telefonu ile parmağındaki iki yüzüğünün yanı sıra aldığı kredi kartını kullanması, kaçış seyrini de ortaya çıkardı.

Z.T.’nin olaydan hemen sonra banka şubesine gittiği, burada yüzünü koluyla gizleyerek ATM’ye yaklaştığı ve ilk olarak saat 00.19’da 50 lira, ardından da 00.21’de kartın üst limiti olan 1450 lirayı çektiği ortaya çıktı.

Z.T.’nin parayı çekmesinin ardından da İzmir’i terk ederek kaçtığı öğrenildi. Polisin Z.T.’yi yakalamak için başlattığı soruşturmasının da çok yönlü sürdürüldüğü bildirildi.

Taylan YILDIRIM/DHA