Spor Potada derbi Fenerbahçe Ülker'in

Potada derbi Fenerbahçe Ülker'in

Paylaş
Potada derbi Fenerbahçe Ülker'in

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker, evinde CSKA'ya farklı yenilen Beşiktaş'ı 83-74 mağlup etti. Kartal bu mağlubiyetle kötü gidişini sürdürdü

Beko Basketbol Ligi’nde 4.haftanın derbi mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, sahasında konuk ettiği Beşiktaş’ı 83-74'lük skorla mağlup ederek yenilgisizliğini sürdürdü.

Fenerbahçe Ülker Sports Arena’daki mücadelede Emir Preldzic 12 sayı- 2 ribaund- 7 asistlik performansıyla galibiyetin mimarı oldu. Bojan Bogdanovic üç sayı çizgisinin gerisinden 4/6 ile oynayarak 18 sayı kaydetti. Bogdanovic ayrıca 3 ribaund alıp 3 de asist yaptı. Bo McCalebb’in yokluğunda David Andersen 17 sayı ve Ömer Onan da 14 sayı üretti.

Dördüncü haftada ikinci yenilgisini alan Beşiktaş’ta ise Curtis Jerrells 15 sayı- 2 ribaund- 5 asist, Damir Markota ile Cevher Özer de 12’şer sayı kaydetti. Patrick Christopher ise 10 sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı.

Oyuna hızlı başlayan Beşiktaş, Christopher, Vidmar ve Jerrells’ın sayılarıyla ilk 3 dakikada skoru 0-10’a getirdi. Ömer Onan’ın turnikesiyle maçtaki ilk sayılarını bulan Sarı Lacivertliler, 5.dakikaya girilirken de farkı 8 sayıya indirdi (6-14). Tempoyu arttıran ve Emir, Bogdanovic ve İlkan üçlüsüyle etkili olan Fenerbahçe Ülker, farkı da 1 sayıya indirdi (17-18). Ancak ilk periyotu Beşiktaş 17-20 önde tamamladı. Düşük tempoda başlayan ikinci periyotta yarı alanda topu iyi çeviren konuk ekip, Serhat Çetin ile Damir Markota’nın üçer sayılık basketleriyle farkı 15.dakikada 9’a çıkarttı (25-34). Tam saha baskılı savunma yapan Fenerbahçe Ülker, David Andersen’in de hücuma yaptığı katkıyla durumu 36-39’a getirdi. Siyah Beyazlılar, devreyi 39-44 önde tamamlayan taraf oldu.

Alan savunmasına karşı iyi hücum ederek başlayan Fenerbahçe Ülker, buna karşın savunmada rakibinin sayılarına engel olamadı. Cevher Özer’in üç sayılık basketiyle 35.dakikada skoru 49-56’ya getiren Siyah Beyazlılar karşısında ev sahibi ekip, özellikle Bojan Bogdanovic’in etkili oyunuyla skoru eşitledi (60-60). Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic ile David Andersen’in sayılarıyla periyotu da 68-64 önde tamamladı. Mücadelenin final periyotunda oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Fenerbahçe Ülker, 35.dakikasını 74-68 üstün geçtiği karşılaşmadan 83-74 galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Fanatik