Spor Potada derbi heyecanı

Potada derbi heyecanı

Paylaş
Potada derbi heyecanı

Türkiye Basketbol Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker, yarın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

Türkiye Baskebol Ligi’nde 21. haftanın kapanış maçında Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker, yarın karşı karşıya gelecek.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak derbi, saat 20.30’da başlayacak. Ligin son finalistlerinin kozlarını paylaşacağı derbi maçta Rüştü Nuran başhakem, Zafer Yılmaz ve Ersan Ergüler yardımcı hakem olarak görev yapacak.

Galatasaray Kulübü’nde yaşanan maddi sorunlar nedeniyle son olarak Carlos Arroyo’nun da takımdan ayrılmasıyla sezon başından bu yana kadrosundan 7 ismi kaybeden Galatasaray Liv Hospital, taraftarının önünde oynayacağı derbi maçta Fenerbahçe Ülker karşısında kazanarak moral bulmak istiyor.

Yaptığı son 4 resmi maçtan mağlubiyetle ayrılan sarı-kırmızılılar, sarı-lacivertliler karşısında kötü gidişe "dur" demeyi de hedefliyor.

Ligin geride kalan 20 haftasında 11 galibiyet ve 9 yenilgi alan Galatasaray Liv Hospital’ın, 31 puanı bulunuyor.

Ligdeki 20 maçta 16 galibiyet ve 4 mağlubiyeti bulunan ve ligin en az yenilgiye sahip takımı olan Fenerbahçe Ülker ise son dönemde aldığı başarılı sonuçlara bir yenisini daha eklemeyi ve lider girdiği haftada zirvedeki yerini korumayı amaçlıyor.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Ülker Sports Arena’da oynanan maçı, Fenerbahçe Ülker 85-74 kazanmıştı.

İki ekibin 223. randevusu

Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker, yarınki derbiyle tarihlerinde 223. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 222 maçın 110’unu Fenerbahçe Ülker, 109’unu da Galatasaray Liv Hospital kazanırken, üç müsabaka ise turnuvaların statülerine uygun olarak beraberlikle sonuçlandı.

İki takımın Türkiye Basketbol Ligi normal sezonu ve play-offları kapsamında oynadığı son 10 müsabakada ise sarı-lacivertliler, sarı-kırmızılılara 6-4’lük üstünlük sağladı.

Bugüne dek oynanan derbiler içerisinde en farklı galibiyeti Galatasaray Liv Hospital, 15 Ocak 1950’de oynanan karşılaşmada 105-39’luk skorla elde etti.

AA

Haberin Devamı