Spor Potada İzmir'in kralı Karşıyaka

Potada İzmir'in kralı Karşıyaka

Paylaş
Potada İzmir'in kralı Karşıyaka

Beko Basketbol Ligi'ndeki İzmir ekipleri, dün oynadıkları maçların ardından ilk devreyi tamamlarken, en başarılı ekip Pınar Karşıyaka oldu

Sezon başında takımı antrenör Hakan Demir’e emanet eden Pınar Karşıyaka, ilk yarıda oynadığı 15 karşılaşmada 8 galibiyet ve 7 mağlubiyet aldı.

Karşıyaka Spor Salonu’nda oynadığı 7 maçta sadece Galatasaray Cafe Crown’a mağlup olan yeşil kırmızılı takım, deplasmanda oynadığı 8 karşılaşmada Fenerbahçe Ülker ve TOFAŞ’ı yenmeyi başardı.

İlk yarıyı Aliağa Petkim mağlubiyetiyle kapatan Pınar Karşıyaka, geçen sezon ilk devreyi 7 galibiyet ve 8 yenilgiyle kapatmıştı. Pınar Karşıyaka’da Alper, Furkan, Smith ve Toolson ilk yarıdaki 15 maçta da forma giyerken, 17.6 sayı ortalamasıyla oynayan Toolson en skorer isim oldu.

Smith’in 7,53 ortalamasıyla ribaund lideri olan takımda 4,36 asist ortalamasıyla oynayan Holston ve 1,67 blok ortalamasıyla oynayan Furkan bu alanlarda takımda birinciliği elde ettiler.

BORNOVA, SON MAÇTA GALATASARAY'I DEVİRDİ

Ligin yeni ekiplerinden Bornova Belediyesi, ilk devrenin son maçında Galatasaray Cafe Crown’u mağlup etmeyi başardı. Bu müsabakada yeni transferi Thomas Nagys’ten ilk defa faydalanan Bornova Belediyesi ilk devreyi 7 galibiyet ve 8 yenilgiyle kapattı.

Bornova Belediyesi’nde Shipp, Brown, Elegar, Çağdaş ve Serdar 15 maçta da görev aldı. Maç başına 19,33 sayı ortalamasıyla mücadele eden Shipp’in en skorer isim olduğu takımda 7,27’lik ribaund ve 1,47 blok ortalamasıyla oynayan Elegar ve maç başına 3 asistle oynayan Brown bu istatistiklerde lider isimler

ALİAĞA BELEDİYESİ'Nİ HOSLEY SIRTLADI

Ligde ikinci sezonunu geçiren Aliağa Petkim, ilk devreyi 6 galibiyet ve 9 yenilgi ile kapattı. İzmir temsilcisi geçen sezon ilk devreyi 7 galibiyet ve 8 mağlubiyetle kapatmıştı.

Aliağa Petkim’de Reha, Ceyhun ve Kaan’ın dışında Gordon da ilk 15 maçta görev yaparken, Hosley sayı, ribund ve asist alanlarında en iyi ortalamalara sahip olan isim oldu.

Yabancı oyuncu ilk yarıyı 17,85 sayı, 8,31 ribaund ve 3,77 asist ortalamalarıyla kapattı. Aliağa Petkim, ikinci devrenin ilk maçında pazar günü sahasında TOFAŞ’ı ağırlayacak.

Haberin Devamı