Spor Potada nefes kesen derbi Fenerbahçe'nin

Potada nefes kesen derbi Fenerbahçe'nin

Paylaş
Potada nefes kesen derbi Fenerbahçe'nin

Potada nefes kesen derbi Fenerbahçe'nin

Beko Basketbol Ligi’nin 28. haftasında Fenerbahçe Ülker, Sinan Erdem Spor Salonu'ndan oynanan ve normal süresi 62-62 biten maçın uzatma dakikaları sonunda Efes Pilsen'i 72-70'lik skorla mağlup ederek sezonun normal süresini lider tamamlamayı garantiledi.

Baştan sona kıyasıya mücadele içinde geçen maçın normal süresi 62-62 beraberlikle sona erdi. Uzatmaya giden mücadelenin sonunda gülen taraf konuk ekip Fenerbahçe Ülker oldu.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekip bu galibiyet sonrasında Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu lider olarak bitirmeyi garantiledi. Ayrıca play-off'larda oluşacak olası bir Fenerbahçe Ülker - Efes Pilsen eşleşmesinde sarı-lacivertli takım seriye 1-0 önde başlayacak.

Lacivert-beyazlı ekip yeni antrenörleri Ufuk Sarıca'nın göreve gelmesinden bu yana iç sahada oynadığı 5 maçı da kazanmıştı. Fenerbahçe bu galibiyetle rakibinin bu serisine de son vermiş oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki zorlu mücadelenin en skorer oyuncusu attığı 20 sayı ile Efes Pilsenli Igor Rakocevic oldu. Onu 19 sayı ile Roko Ukiç ve Kerem Gönlüm takip etti. Sarı-lacivertli takımın tecrübeli oyuncusu Ömer Onan'ın mücadeleyi 5 sayı ile tamamlaması hayal kırıklığı yarattı. Ömer ayrıca mücadelenin uzatma dakikalarında 5 faulle oyun dışında kaldı.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Maça Fenerbahçe Ülker, Roko Ukic’in üst üste bulduğu sayılarla etkili başladı ve ilk 4 dakikalık bölümü 6-9 önde geçti. İki takımın da skor bulamadığı dakikaların ardından Kerem Gönlüm ve Bootsy Thornton’ın basketlerine Marko Tomas ve Sean May ile karşılık veren Sarı Lacivertliler, ilk periyodu 12-15 önde tamamladı.

İkinci periyoda Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş ve Sean May’in basketleri ile başlarken, Efes Pilsen ise Kerem Tunçeri, Nikola Vujcic ve Igor Rakocevic ile skor bularak 10’a 4’lük seri ile üstünlüğü ele geçirdi (22-19). Sarı Lacivertliler, Oğuz Savaş ile suskunluğunu bozarken, Roko Ukic ve Marko Tomas ile tekrar üstünlüğü ele geçirerek soyunma odasına 27-30 önde gitti.

İkinci yarıya iki takım da karşılıklı basketlerle başlarken, Efes Pilsen, Cenk Akyol ve Kerem Gönlüm, Fenerbahçe Ülker ise Roko Ukic- Sean May ikilisi ile basketler buldu. 26. dakikayı 35-39 Sarı Lacivertliler önde geçti. Igor Rakocevic’in ikili oyunlar sonunda bulduğu üst üste basketlerle Lacivert Beyazlılar 28. dakikaya girilirken 1 sayılık üstünlüğü yakaladı (42-41). Marko Tomas’ın basketine Kerem Gönlüm ile hemen yanıt veren Efes Pilsen, son periyoda 44-43 üstün girdi.

Final periyoduna Kerem Gönlüm’ün pota altından bulduğu basket ile başlayan Efes Pilsen, Ender Arslan ve Igor Rakocevic ile etkili oldu. Emir Preldzic ile bu dakikalarda skor bulan ancak savunmada açıklar veren Fenerbahçe Ülker karşısında Lacivert Beyazlılar, son 5 dakikaya 6 sayılık skor avantajı ile girdi (55-49). Ömer Onan ve Roko Ukic’in sayıları ile farkı kapatan Fenerbahçe Ülker, son 1.5 dakikaya girilirken skorda tekrar üstünlüğü ele geçirdi (59-60). Igor Rakocevic’in 3 sayılık basketine Ömer Onan ile karşılık veren Sarı Lacivertliler 62-62’lik skorla maçı uzatmaya götürdü.

Haberin Devamı

Uzatma periyoduna Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş ve Marko Tomas’ın sayıları ile iyi başladı. Maçın 43. dakikasına 64-68’lik skor avantajı ile giren Sarı Lacivertliler, Igor Rakocevic ve Kerem Tunçeri’in serbest atışlardan bulduğu sayılara da Roko Ukic ve Marko Tomas ile yanıt vererek maçtan 70-72 galip ayrıldı.

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Engin Kennerman-Alper Özgök-Serdar Ünal

EFES PİLSEN (70): Cenk Akyol 3 (2 ribaund-2 asist), Igor Rakocevic 20 (5 ribaund-1 asist), Lawrence Roberts 7 (6 ribaund), Kerem Tunçeri 6 (4 asist), Bootsy Thornton 5 (2 ribaund-1 asist), Kerem Gönlüm 19 (9 ribaund-1 asist), Ender Arslan 4 (3 ribaund- 3 asist), Nikola Vujcic 7 (1 ribaund), Sinan Güler (1 ribaund-1 asist), Ersin Dağlı (2 ribaund)

Haberin Devamı

FENERBAHÇE ÜLKER (72): Roko Ukic 19 (11 ribaund-2 asist), Ömer Onan 5 (1 ribaund-1 asist), Darjus Lavrinovic 2 (7 ribaund), Kaya Peker (7 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 17 (5 ribaund), Marko Tomas 11 (1 ribaund-5 asist), Sean May 8 (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 10 (4 ribaund-5 asist)

1.PERİYOT: 12-15

2.PERİYOT: 15-15

3.PERİYOT: 17-13

4.PERİYOT: 18-19

UZATMA: 8-10

(HÜRRİYET)