Spor Potanın Perileri çeyrek finalde

Potanın Perileri çeyrek finalde

Paylaş
Potanın Perileri çeyrek finalde

Potanın Perileri, Belarus'u 65-56 yenerek Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda adını çeyrek finale yazdırdı

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda A Milli Kadın Takımımız, ikinci turdaki son maçında çeyrek finale yükselebilmek için Belarus ile karşılaştı.

Haberin Devamı

Potanın Perileri, Belarus’u 65-56 yenerek çeyrek final vizesi aldı. Ay yıldızlılar, çeyrek finalde Karadağ ile karşı karşıya gelecek.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk 5 dakikasını Potanın Perileri, Birsel’in önderliğinde 9-6 önde geçti. Üst üste bulduğu 3 sayılık basketlele skoru 24-14’e getiren ay yıldızlılar farkı çift hanelere taşıdı ve ilk çeyreği de aynı skorla önde kapattı.

Potanın Perileri ikinci çeyrekte istediği performansı sahaya yansıtamadı. Skor üretmekte çok zorlanan ay yıldızlılar, üst üste kolay sayılar bulan Belarus’un skora 28-28 eşitlik getirmesine engel olamadı. Ancak rakibine Yasemin Horasan’ın basketleriyle yanıt veren Potanın Perileri, soyunma odasına 34-30 üstün gitti.

Haberin Devamı

İkinci yarıya ay yıldızlılar çok hızlı başladı. Birsel ve Nevriye’nin basketleriyle farkı yeniden çift hanelere taşıdı. Oyuna ağırlığını koyan Potanın Perileri, farkı açmaya devam etti ve son çeyreğe de 49-34 önde başladı.

Son çeyreğe Işıl Alben’in basketiyle giren ay yıldızlılar, savunmada istediklerini yapamayınca Belarus ilk 2 dakika içinde farkı tek hanelere indirdi. Ancak oyunun kontrolünü elinde tutan milli takımımız, salondan 65-56 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi.

Milli takımımızda Şaziye İvegin 17 sayı, 6 ribaundla sahanın en skorer ismi olurken, Nevriye Yılmaz 13 sayı, 11 ribaund, 2 asistle, Birsel Vardarlı da 13 sayı, 7 asist ve 6 ribaundla galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Belarus'ta Marchanka'nın 12 sayısı ile Trafimava'nın 11 sayı, 3 ribaund ve 3 asisti galibiyet için yeterli olmadı.