Spor Potanın Perileri ikinci tura kötü başladı

Potanın Perileri ikinci tura kötü başladı

Paylaş
Potanın Perileri ikinci tura kötü başladı

Türkiye, turnuvanın yenilgisiz takımı Çek Cumhuriyeti karşısında oldukça iyi bir oyun sergilemesine rağmen salondan 56-51 mağlup ayrıldı

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası 2. Tur'daki ilk maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan Potanın Perileri, salondan 56-51 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

NTV Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanan maçta Türkiye, turnuvanın yenilgisiz takımı Çek Cumhuriyeti karşısında oldukça iyi bir oyun sergilemesine rağmen salondan 56-51 mağlup ayrıldı ve ikinci tur maçlarına yenilgi ile başladı.

Maça iyi başlayan Çek Cumhuriyeti, ilk dakikalarda Potanın Perileri karşısında farkı artırmaya başladı. Çek Cumhuriyeti, karşılaşmanın birinci periyodunu da 6 sayı farkla, 18-12 önde geçti.

Milliler, ikinci çeyrekte toparlandı. Özellikle Nevriye Yılmaz'ın skorer oyunu ile Türkiye dengeyi sağlamayı başardı. İkinci çeyrek boyunca çok iyi savunma yapan Potanın Perileri, hücum ribaundlarında çok etkili olurken, devreyi 4 sayı farkla 26-22 geride kapattı.

Karşılaşmanın ilk yarısının sonundaki hırslı oyunu ile skorda kalmayı başaran Milliler, üçüncü çeyrek boyunca da yaptığı iyi savunma ile rakibine çok zor anlar yaşattı. Çek Cumhuriyeti'ni top kayıplarına zorlayan Türkiye, özellikle Tuğba Palazoğlu'nun üst üste bulduğu üç sayılık basketlerle güçlü rakibi karşısında öne geçmeyi de başardı ve son çeyreğe 37-36 önde girdi.

Haberin Devamı

Son çeyrekte ise Çek Cumhuriyeti'nin yıldız ismi Bortelova'nın bulduğu dış atışlarla yeniden öne geçmeyi başaran Çek Cumhiriyeti, maçın son 5 dakikasına 47-41 önde girdi. Aldığı hücum ribaundları ile maça tutunmaya çalışan Türkiye, savunmada Elhotova'yı da durduramayınca son dakikaya 52-44 geride girdi.

Aldığı 20 hücum ribaunduna rağmen, hücumda oldukça yüzdesiz şu atan Potanın Perileri, salondan 56-51 mağlup ayrıldı ve ikinci tur maçlarına kötü bir başlangıç yaptı.

Çek Cumhuriyeti'ni 20 top kaybına zorlayan Milliler, %30'la şut atınca bu üstünlüğünü skora yansıtamadı. Çek Cumhuriyeti'nde Elhotova 19 sayıyla maçın en skoreri olurken, Bortelova da 14 sayı üretti. Milli Takımımızda Nevriye Yılmaz ve Tuğba Palazoğlu 11'er sayı kaydettiler. Bu sonuçla Çek Cumhuriyeti çeyrek finale çıkmayı garantilerken, Milli Takımımız son sekize kalma umutlarını kalan iki maça bıraktı.

Salon: Lucniczka
Hakemler: Sinisa Herceg (Hırvatistan), Igorr Dragojevic (Karadağ), Haris Bijedic (Bosna Hersek)
Türkiye: Tuğba Palazoğlu 11, Işıl Alben 5, Nevriye Yılmaz 11, Şaziye İvegin 1, Bahar Çağlar 6, Birsel Vardarlı 6, Nevin Kristen Nevlin 7, Nilay Kartaltepe, Gülşah Akkaya, Naile İvegin, Seda Erdoğan 4
Çek Cumhuriyeti: Burgrova 4, Bortelova 14, Elhotova 19, Kulichova 1, Viteckova 6, Vesela 12, Hanusova, Hejdova, Zrustova, Bartonova, Hartigova, Skrabalova

Haberin Devamı