Erkut Can Potpori
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Allah bereket versin, bu hafta öyle çok haber vardı ki, kısa kısa potpori yaptım. Yine de yazamadıklarım oldu. N’apalım.

Zarrab çeşitlemesi

Bakanlardan verdiğine karşılık ödüller alan, hatta cari açığı bile kapattığını söyleyen hayırsever işadamı Reza Zarrab, Amerika’da tutuklandığında, “Bu konu Türkiye’yi ilgilendiren bir konu değil” demişti Cumhurbaşkanı Erdoğan. Amerika ziyareti ve Trump görüşmesi öncesi söylem değişti: “Rıza Sarraf benim vatandaşımdır ve devletin görevi vatandaşının hakkını korumaktır.” Zarrab’ın belki buna ihtiyacı yok.

Amerika’nın en ünlü avukat ordusu, zaten onu koruyacak da, aklıma geldi sorayım bari. Yazılarından dolayı içeride olan 143 gazeteci, Papua Yeni Gine vatandaşı mı acaba?

Bir eksik vardı

Her yıl olduğu gibi bu 23 Nisan’da da devletin makam koltuklarına çocuklar oturdu. Çocuklar seçmece de olsa güzeldi. Hocalarının ezberlettiklerini sordular, cevaplar verdiler. Hatta bir öğretmenin de ezberlettiği metinden başı derde girdi. Evet her şey tıpkısının aynısıydı. Ama bir şey eksikti: Prompter. Olsaydı çocuklar takılmazdı bari. Aman seneye unutmayalım.

ÖPECEĞİM

Hatırlarsınız, ‘Beyaz Show’a telefonla bağlanıp, doğudaki operasyonlardan şikayet eden ve olay olan Ayşe öğretmeni. İşte o Ayşe Çelik, bu şikayetinden dolayı 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Suçu çok büyüktü. “Çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” demişti. Daha ne olsun. Ama o, ertelenen cezaya rağmen, “Bugün de sözlerimin arkasındayım” diyebildi. Uzat elini öğretmenim, öpeceğim.

Aşureme tuz ekleyin

Kadıköy Anadolu Lisesi’nin bahar şenliğinden sonra, Erenköy Kız Lisesi’nin pilav günü de “güvenlik” nedeniyle iptal edilmiş. Hem de üç gün kala. Yazık ki yazık. 7 Mayıs’ta da benim mezun olduğum okulun, İstanbul Erkek Lisesi’nin aşure günü var.

Bir sivri zekâlı çıkıp onu da iptal ederse, 1953 yılından beri yediğim pilavımı, aşuremi yiyemeyeceğim. Tam hatırlayamadım. Geçen 63 yılda, belki 1960 ihtilalinde bir kez sekteye uğramıştır. Şayet iptal edilirse bu ikincisi olacak. O da otoriter AKP rejiminde. Ey ilgililer, yetkililer, binlerce Sarı-Siyahlı’nın hislerine tercüman olarak rica ediyorum: Aşureme tuz ekmeyin.

Açıkla ki...

Ahmet Hakan, Hürriyet’te, “Referandum yenilenirse, 48.6’yı bir daha rüyanızda görürsünüz” dedi ya, muhafazakâr-laik öngörü işte bu. Sormak lazım Hakan’a. Referandum öncesi, sen rüyanda 48.6’yı mı, yoksa üstünü mü görmüştün? Hadi gel bir de bunu açıkla. Açıkla ki, öngörülerine inanalım. Yoksa ver mehteriii.

Kara mizah

Birleşmiş Milletler Kadın Hakları Komisyonu’nun başkanlığına Suudi Arabistan seçildi. Hani şu “Kadın insan mıdır” paneli yapan ülke. Komisyondaki diğer ülkeler ise, İran, Katar, Afganistan ve Yemen. Başkanlık 2018’de başlayıp, 2022’ye kadar devam edecekmiş. Artık inandınız mı geri zekâlı bir dünyada yaşadığımıza.

O fareler yok mu...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bir itiraf: “Önümüzde çok iş var. Çalışacağız ama gazeteci kılığındaki lağım fareleri boş durmuyor.” Hay ağzın dert görmesin. O farelerin havuzda çıpı çıpı yapan patronlarını tanıyorsunuz.

Umuma değil de onların kulaklarına söyleseniz, hiç merak etmeyin hemen kapan kurup, hedef gösteren, tehdit eden o tetikçilerin kalemlerini kırıp, ekranlarda ağızlarını bağlarlar. Ne güzel olur. Siz de biz de rahat rahat çalışırız.

Çağ atladık

Fenerbahçe’nin Panathinaikos’u yenip Final Four’a kaldığı, Ertuğrul Özkök’ün de maçı beraber izlediği Aziz Yıldırım’ın, “olgunluk dönemine girdiği” yakıştırmasını yaptığı maçta, artık ayan beyan görüldü. Türk basketbolundan Türkler çıktı, basketbolumuz çağ atladı. Oh, şükürler olsun.

Sahadaki bir Türk takımıydı evet de, ya kadrosu...

Hepsi yabancı. Galibiyet garantilenince, son dakikalarda oyuna giren Melih ve Ahmet de bu zaferin kekiği oldular. Aman yanlış anlaşılmasın. Ligdeki ilk beş, altı takımımız da Fenerbahçe’den farklı değil. Ve biz Milli takımımızdan başarı bekleyeceğiz öyle mi?

CIZZZ

Antalya Valiliği, açık alanda alkol alınmasını yasakladı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder