Gündem Poyrazköy davasında ilginç ayrıntı

Poyrazköy davasında ilginç ayrıntı

Paylaş
Poyrazköy davasında ilginç ayrıntı

Amirallere Suikast ve Kafes Eylem Planı davaları ile birleştirilen Poyrazköy Davası başladı

11'i tutuklu 69 sanığın yargılandığı dava Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde bulunan 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 11 tutukludan 9 muvazzaf asker, Hasdal Askeri Cezaevi’nden getirildi.

TEK TİP ELBİSE İLE GELDİLER

Kelepçe takılmayan tutuklu muvazzaf askerlerin hepsinin Deniz Harp Okulu Komutanlığı’nın armasının bulunduğu aynı renk ceket giymesi dikkat çekti.

Askerler cezaevi aracından inerken yakınlarının alkışladığı görüldü. Davanın tutuklu emekli sanıkları Levent Bektaş ile Ergin Geldikkaya da adliyeye cezaevi aracı ile getirildi. Tek tip elbise ile geldiler

GÖRGEÇ, MERKEZ KOMUTANLIĞINA AİT ARAÇLA GELDİ

Davanın aralarında Tuğamiral Levent Görgeç'in de bulunduğu tutuksuz sanıklarının bir kısmıda merkez komutanlığına ait araç hakim ve savcıların kullandığı protol kapısından adliyeye girdi.

Tutuksuz sanıklardan emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü ise avukatı ile birlikte adliyeye giriş yaptı.

MAHKEME BAŞKANI OKTAY KUBAN

12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmaoğlu, rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyetine, Balyoz darbe planı iddialarına ilişkin soruşturmada emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 19 tutukluyu serbest bırakan ve Kafes Davası'nın askeri mahkemeye gönderilmesi yönünde görüş bildiren hakim Oktay Kuban başkanlık ediyor.

TUTUKLU SANIKLAR

Emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş, Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Deniz Binbaşı Erme Onat, Deniz Binbaşı Eren Günay emekli SAT komandosu Ergin Geldikkaya, Teğmenler Faruk Akın, Sinan Efe Noyan, Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy, Tarık Ayabakan.

Selahattin GÜNDAY/Yaşar KAÇMAZ (DHA)

2