Gündem Poyrazköy, Zirve katliamına eklendi

Poyrazköy, Zirve katliamına eklendi

Paylaş
Poyrazköy, Zirve katliamına eklendi

Poyrazköy iddianamesi Zirve katliamı davasına eklenirken, 5 sanık için 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, üç kez de müebbet hapis cezası istendi

Malatya'da Zirve Yayınevi'nde, biri Alman, 3 kişinin öldürülmesi ile ilgili davanın 24. duruşmasının görüldüğü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Eray Gürtekin, kendilerine İstanbul'dan gönderilen ''Poyrazköy'' iddianamesini dava dosyasına eklediklerini açıkladı.

Savcı Şeref Gürkan sanık Emre Günaydın'ın ''terör örgütü kurucusu'', Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım'ın da ''örgüt üyesi'' olduğunu ifade etti.

Gürkan, mütalaanın ''netice ve istem'' bölümünde, sanık Günaydın için ''terör örgütü kurucusu ve yöneticisi olmak'' suçundan eylemine uyan 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 1. ve 7/1 maddeleri delaletiyle TCK'nın 314/1 ve 3713 sayılı kanunun 5. maddesi kapsamında, Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Tilman Ekkehart Geske'ye yönelik adam öldürme eylemlerinden dolayı TCK'nın 37/1 delaletiyle TCK'nin 82/1 maddesi gereğince maktul sayısınca 3 kez cezalandırılmasını talep etti.

Savcı, sanık Günaydın'ın, Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Tilman Ekkehart Geske'ye yönelik kişiyi hürriyetinden engellemek suçundan TCK'nın 37/1 delaletiyle 109/2 ve 109/3 maddeleri ile 3713 sayılı yasanın 4 ve 5. maddeleri gereğince mağdur sayısınca 3 kez cezalandırılmasını istedi.