Siyaset Poyrazköy'deki suçlara bir de asker bakacak
Paylaş
Poyrazköy'deki suçlara bir de asker bakacak

Savcılığın, iddianamede ismi geçen askerler hakkında, işledikleri iddia edilen “askeri suçlar” yönüyle ayrı bir dava açabileceği belirtildi

Askeri Savcılık, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nden, aralarında Tuğamiral Levent Görgeç’in de bulunduğu ikisi emekli, beşi tutuklu 17 askerin şüpheli olarak yargılanmasının istendiği Poyrazköy iddianamesi ve eklerini incelemek için istedi. Savcılığın, iddianamede ismi geçen askerler hakkında, işledikleri iddia edilen “askeri suçlar” yönüyle ayrı bir dava açabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

ASKERİ YARGI YOLU

Askeri savcılığın, bu aşamada, “davanın askeri yargıda görülmesi gerektiğini” belirterek, dosyaların sivil mahkemeden alınmasını isteme hakkı bulunmuyor. Dosyanın askeri yargıya gidebilmesi için, aynı içerikte bir davanın askeri mahkemede açılması, bunun üzerine konunun Uyuşmazlık Mahkemesi’ne taşınması zorunluluğu bulunuyor.

GENELKURMAY'A GİDEBİLİR

Savcılığın, sanıklar arasında “amiral” rütbesini taşıyan bir ismin de bulunması nedeniyle, dosyanın bir örneğini de Genelkurmay Askeri Savcılığı’na gönderebileceği belirtildi. Bu incelemeler sonunda askeri mahkemede, Poyrazköy sanıkları hakkında “mühimmat gizlemek”, “emre itaatsizlik” ve benzeri askeri suçlardan ayrı bir dava daha açılabilecek. Daha önce de Ergenekon davasında yargılanan Yarbay Mustafa Dönmez hakkında, askeri mahkemede ayrı bir dava açılmıştı.

Haberin Devamı