Yaşam Prada 'çirkin çalışanı' işten çıkardı mı?

Prada 'çirkin çalışanı' işten çıkardı mı?

Paylaş
Prada 'çirkin çalışanı' işten çıkardı mı?

İtalyan Modaevi Prada, Japonya'daki "çirkin, yaşlı ve şişman" çalışanlarını işten çıkarmakla suçlanıyor

Moda evinin eski üst düzey kadın yönetici Rina Bovrisse, Prada’nın Japonya’daki iştirakinin bazı personelini "çirkin, yaşlı, şişman, kötü dişlere sahip olduğu ve şirin olmadığı" için istifaya zorladığını iddia etti.

Bovrisse, sözde "çirkinlik" nedeniyle haksız yere işten çıkarıldığı için Prada’nın Japon iştirakine karşı Tokyo’daki Sanayi Mahkemesini taciz ve ayrımcılık davası açmıştı.

Rina Bovrisse düzenlediği basın toplantısında, Prada’nın iki eski çalışanıyla birlikte konuyu adaletin önünde anlatmak istediğini belirtti. Bovrisse, 14 Mayıs'taki duruşmada istifalarının iptalini ve tazminat talep edeceklerini ifade etti.

Çalışma hayatında taciz ve ayrımcılık kurbanı olan Japon kadınlar adına bu davayı yürüttüğünü vurgulayan Bovrisse, "Japonya’yı seviyorum, Japon olmaktan gurur duyuyorum ancak, ülkede iş hayatı yurt dışında olduğu kadar korunaklı değil. Bugün karşı karşıya bulunulan sorunu bizim kuşağın çözmesi gerek" dedi.

Japonya’daki Prada’nın eski müdürü Bovrisse, şirketin kendisinden firmaya uygun hale gelmesi için saç modelini değiştirmesini ve kilo vermesini talep ettiğini de öne sürdü.

Japonya’da 40 mağazada yaklaşık 500 personeli bulunan Prada’nın İtalya’daki merkezinden geçen ay yapılan açıklamada, suçlamalar reddedilmişti.

Haberin Devamı