Siyaset 'Prangaları atacağız'
Paylaş
'Prangaları atacağız'

Başbakan Erdoğan, 12 Eylül'de oylanacak Anayasa değişikliğinin Türkiye için bir milat olacağını söyledi

‘UFKUMUZ AÇILACAK’

Başbakan Tayyip Erdoğan, referandum mitinglerine dün Tokat’la devam etti. Erdoğan, referandum mitingleri için gittiği 30’uncu kent olan Tokat’ta 12 Eylül’de ‘ Evet’ oyu istedi.

Başbakan, Cumhuriyet Meydanı’ndaki konuşmasında “Bu Anayasa değişikliği Türkiye’nin ufkunu daha da açacak, bu Anayasa değişikliği Türkiye’yi daha da büyütecek.

Bu Anayasa değişikliği Türkiye’yi atılıma geçirecek, Türkiye’yi şaha kaldıracak, Türkiye bu Anayasa değişikliği ile ayaklarındaki prangalarını atacak” dedi.

‘ÇOCUKLAR İÇİN EVET’

Erdoğan şöyle devam etti: 12 Eylül 2010, Türkiye için milattır, 12 Eylül 2010 Tokat için milattır. Çünkü demokrasi yolunda güçlü bir adım atıyoruz.

Çünkü Türkiye’yi darbelerin karanlığından kurtarıyoruz. Çünkü üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçiyoruz. 12 Eylül’de partilere değil, kendinize oy vereceksiniz.

Hangi partiye daha önce oy vermiş olursanız olun, hangi partiye gönül vermiş olursanız olun, gelin 12 Eylül’de, kendiniz için, çocuklarımız için, gençlerimiz için, geleceğimiz için ‘Evet’ deyin.

‘TÜRBANI ÇÖZEMEZSİN’

Başbakan Erdoğan konuşmasında “Türban sorununu biz çözeceğiz” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da “Dürüst ol dürüst” diye seslendi. Erdoğan şöyle devam etti:

Ya peki böyle bir düşünce vardı da senin kafanda, Meclis’ten bu geçtiği zaman ertesi gün niçin bunu alıp da CHP olarak Anayasa Mahkemesi’ne götürdünüz?

Onun altında eski ve yeni CHP Genel Başkanlarının imzası yok muydu? Şimdi hangi yüzle çıkıp ‘Bunu ben çözerim’ diyorsun? Bunu çözmeye zaten takatin yetmez. ‘Acaba böyle dersem, muhafazakar kesimin oyunu alır mıyım?’ diye de vatandaşı aldatma.

MHP’LİLERE ÇAĞRI

Başbakan Erdoğan, konuşmasında MHP’lilere de şöyle seslendi: Şimdi MHP’li kardeşlerime sesleniyorum; O zaman biz bunu Meclis’ten geçirdik kim engelledi?

CHP. Peki ey benim MHP’ye oy veren gönül veren kardeşlerim siz bundan çok mutlu olmuştunuz ama bu mutluluğu yarıda bırakan o CHP zihniyetine şimdi bu MHP yöneticileri vagon oldu, vagon...

Onların peşinden nasıl gideceksin. İşte diyoruz ki bu ‘Evet’ oyuyla özgürlüklerimizi geri alalım, evet mi? Mesele bu derdimiz bu.

2

Haberin Devamı