Yaşam Prematüre ikizler mucize yarattı

Prematüre ikizler mucize yarattı

Paylaş
Prematüre ikizler mucize yarattı

Biri, 24 haftalık yasal kürtaj limitinden bile önce doğdu; ama yarımşar kiloluk ikizler, ayrı kuvözlerde yaşama inatla tutunuyor

POSTA İNTERNET

İngiltere'de, biri 509, diğeri ise 566 gram olarak dünyaya gelen prematüre ikizler mucizevi bir şekilde yaşama tutunmayı başardı.

İngiliz yasaları, bebeklerin 24 haftalık olana kadar kürtajla alınabileceğini söylemesine rağmen, mucize ikizlerden Amelia'nın daha 23 hafta 2 günlükken dünyaya gelmesi, kürtajla alınmalarına izin verilen bebeklerin bile hayata tutunabileceğini gösterdi.

KARIN AĞRISI ŞİKAYETİYLE GİTTİ

İngiltere'de yaşanan mucize şöyle gelişti: İkizlerin 30 yaşındaki annesi Amanda Staplehurst, hamile olduğunu bilmeden, geçen ayın sonunda hastaneye gitti. Doktorlar, kendisinin doğurmak üzere olduğunu söyleyince büyük bir şaşkınlık yaşandı ve kadın acilen doğumhaneye alındı.

DOĞDUĞUNDA YAŞAMIYORDU AMA

Amelia Hope adlı bebek, dünyaya geldiğinde hiçbir yaşam belirtisi göstermiyordu. Bu doğum, yasal kürtaj süresi içinde gerçekleştiği için, aksine bir fayda görülmedikçe, doktorların bebeği yaşama döndürme zorunluluğu bulunmuyordu. Ancak, yaşama ihtimali yüzde 10 olarak görülse bile, ellerinden geleni yapmaya karar veren doktorlar, 509 gramlık bebeği yaşama döndürmeyi başardı. Bundan 10 gün sonra da 566 gramlık Arthur sezaryenle dünyaya geldi.

Lee Burdon ve Amanda Stapleford çiftinin çocukları olan ve babalarının iki avcunun içine rahatça sığabilen ikizler, İngiltere'nin en erken doğan ikiz bebekleri olarak kayıtlara geçirildi.

'KÜRTAJ SÜRESİ DÜŞÜRÜLSÜN'

Doktorların 'Daha önce hiç böylesini görmedik' dediği olayın kahramanı Amelia ve Arthur'un, yaşama tutunma güçleri sayesinde, yasal kürtaj limitinin 20 haftaya düşürülmesini talep eden kampanyalara da büyük destek olmaları bekleniyor.

KUVÖZDE BİRBİRLERİNE SARILACAKLAR

Halen ayrı kuvözlerde tutulmakta olan bebeklerin, önümüzdeki haftalarda, günde birkaç saatliğine aynı kuvöze alınarak, ana rahmindeki gibi birbirlerine sarılmalarına fırsat verilmesi planlanıyor.

Prematüre bebeklerin genellikle ölü doğduğunu belirten uzmanlar, 33 haftalıktan önce dünyaya gelen bebeklerin üçte birinde körlük, sağırlık ya da öğrenme güçlüğü gibi sorunlarla karşılaşıldığını belirtiyorlar.

Bu arada, dünyanın en prematüre bebeğinin, 22 haftalıktan bile erken doğduğu ifade ediliyor.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı