Bilim - Teknoloji Premium Galaxy S5 gerçekleri!
Paylaş
Premium Galaxy S5 gerçekleri!

Galaxy S5'in gerçekten hem gövdesi, hem de özellikleriyle daha iyi bir "Premium" modeli olacak mı?

Samsung Galaxy Alpha, şimdiye kadarki sızıntılarıyla hepimizin kafasını karıştırdı. Galaxy F ve Galaxy S5 Prime gibi farklı isimlerde de sızan telefon hakkında söylenenler de pek tutarlı değildi.

Peki Galaxy S5'in gerçekten de daha da üst düzey, belki de metal gövdeli "premium" bir sürümü olacak mı? Söylentilerin hangileri doğru? Henüz cevaplara sahip değiliz ancak elimizdekileri analiz ederek bazı bilgileri ortaya çıkarabiliriz.

Galaxy S5 "katili" mi?

İlk raporlar, bu cihazın Galaxy S5'ten daha güçlü ve daha kaliteli bir yapıya sahip bir telefon olacağını söylüyordu. 5.2 inç'lik biraz daha büyük bir ekran, QHD çözünürlük, tamamen metal kasa, 6mm'lik çok ince profil, bu telefonun özellikleri arasındaydı. İddialara göre telefon, 2.5GHz dört çekirdekli Snapdragon 805 işlemci, 3GB RAM ve Adreno 420 GPU ile gelecekti. Bu özelliklerin tümü, Galaxy S5'tekilerden biraz daha yüksekti.


Ancak Samsung'un yılda 1 amiral gemisi cep piyasaya sürdüğünü düşündüğümüzde bu söylentiler, kafaları karıştırıyordu. Samsung'un Sony gibi yılda iki amiral gemisi cep çıkarmaya başlama olasılığı yok değil, ancak sadece 6 ay sonra yeni, daha iyi bir telefonla karşılaşma olasılığımız düşük görünüyor.


Alpha, iPhone 6'ya alternatif bir cep mi olacak?

iPhone 6 alternatifi

Daha sonra gelen raporlar, telefonun bir iPhone 6 alternatifi olacağı yönündeydi. Cihazın çıkacağı söylenen tarih ve 4.7 inç'lik ekran söylentileri, Samsung'un gerçekten de iPhone 6'ya alternatif olabilecek bir telefon üretebileceğini gösteriyordu.

Bazı söylentiler ise Samsung'un iPhone 6'nın yapı kalitesiyle başa çıkabilmek için, plastikten farklı bir maddeye yer vereceğini, metal bir cihazla işe başlayabileceğini ileri sürdüler.

Galaxy S5 lite

Galaxy Alpha'nın Galaxy S5'in bir üst sürümü değil, kırpılmış bir sürümü olma ihtimali de var. Ekran boyutunun küçüleceğine ve microSD slotunun kaldırılacağına dair iddialar, bu olasılığı destekler nitelikte. Sızan son görüntülerde metal bir cihaz yerine sadece metar kenarlı bir cihaz görmüş olmamız da, Alpha'nın daha iyi olacağı konusunu şüpheye düşürüyor.

Birden fazla telefon

Uçuşan dedikoduların birbiriyle tutarsız olması, elbette bu dedikoduların farklı telefonlardan bahsetmesinden kaynaklanıyor olabilir. Sızıntılarda şimdiye kadar gördüğümüz en az iki farklı tasarım, bu durumun gerçek olabileceğine işaret ediyor. Ayrıca Samsung'un piyasayı farklı modellerle istila ettiğine çok kez şahit olduk.

Ancak bizce bu olasılık düşük. Telefonlar tanıtılmadan önce sahte resimlerinin internette dolaştığı bilinen bir gerçek. Birden fazla Sa >CHIP Online

Haberin Devamı