Magazin Prens George vaftiz edildi

Prens George vaftiz edildi

Paylaş
Prens George vaftiz edildi

İngiltere'de Prens George dün vaftiz edildi. Kate ve William çifti, torununu görmeye ömrü yetmeyen Prenses Diana'nın en iyi arkadaşlarından Julia Samuel'i vaftiz annesi seçti

İngiltere tahtının iki numaralı varisi Prens William ile Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın üç aylık oğulları Prens George, dün Londra’daki St. James Sarayı’nda bulunan kraliyet şapelinde vaftiz edildi. Anglikan Kilisesi başpiskoposu Justin Welby’nin gerçekleştirdiği, 45 dakika süren törene 87 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, eşi ve çiftin yakın akraba ve arkadaşlarının olduğu 22 davetli katıldı.

Haberin Devamı

Prens George vaftiz edildi

ANNEYE SAYGI DURUŞU GİBİ

Buckingham Sarayı gibi büyük bir yer yerine, William’ın 1997’de trafik kazasında ölen annesi Prenses Diana’nın tabutunun bekletildiği, ona son kez veda ettikleri şapel tercih edildi. Çift, ayrıca, Prenses Diana’nın yakın arkadaşı Julia Samuel’i (54) Prens George’un vaftiz annesi olarak seçti. Yedi kişilik vaftiz anne-baba listesine kraliyet ailesinden sadece William’ın kuzeni Zara Tindall girebildi. Diğer tüm isimler, çiftin arkadaşları.

Victoria’nın havuzunda


Tahtın üç numaralı varisi Prens George’a, 1841’den beri kraliyet ailesinin 60’dan fazla üyesinin giydiği beyaz vaftiz elbisesinin bir örneği giydirildi. Örneği, Kraliçe 2. Elizabeth’in özel terzisi Angela Kelly dikti.

Haberin Devamı

Törende Kraliçe Victoria’nın vaftiz töreni için 1840 yılında yapılan zambak desenli gümüş süs havuzu kullanıldı. Havuz geleneklere uygun olarak Ürdün Nehri’nden getirilen kutsal su ile dolduruldu.

İngilizler töreni izlemek için yağmur altında geceledi.