Yaşam Prenses Anne'e Kars kaşarı

Prenses Anne'e Kars kaşarı

Paylaş
Prenses Anne'e Kars kaşarı

Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu 2008'de İngiltere'nin en önemli çevre ödülü olan Whitley Altın Çevre Ödülünü kazanmıştı. Ödülünü Prenses Anne'ın elinden almıştı. Bu sene Prensesin doğum günü partisine davet edilen Doç. Dr. Şekercioğlu hediye olarak Kars kaşarı götürdü

Çevre ödülü kazanmıştı Amerika’nın ünlü Stanford Üniversitesi’nde Çevre Bilimleri Merkezi’nde görevli Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, Kars- Kuyucuk Gölünün korunması için yaptığı çalışmalardan dolayı 2008’de İngiltere’nin en prestijli çevre ödülü “Whitley Altın Çevre Ödülü’nü” kazanmıştı. Ödülünü İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in kızı Prenses Anne’dan (60) almıştı.

Haberin Devamı

Prenses Anne’a Kars kaşarı hediye etmişti. Prenses angıtları sordu Doç Dr. Çağan Şekercioğlu bu yıl Prenses Anne’ın doğum günü partisine davet edildi. Şekercioğlu, bu seferki doğum günü davetinde ise Prenses’e, yine Kars’ın ünlü kaşar peyniri ile babasının yaptığı Kuyucuk’un simgesi olan angıt ördeğinin maketini hediye etti. Hediyeleri alan Prenses, Şekercioğlu’na “Angıtlar arttı mı” diye sordu. Genç bilim adamı, angıt ördeklerinin artmadığını, ancak sayılarının da azalmadığını söylediğini söyledi. Prenses Anne’a hediye getiren tek davetli Doç Dr. Çağan Şekercioğlu oldu.