Dünya Prenses Diana'nın 35 yıllık düğün pastası açık artırmada

Prenses Diana'nın 35 yıllık düğün pastası açık artırmada

Paylaş
Prenses Diana'nın 35 yıllık düğün pastası açık artırmada

Prenses Diana ile Prens Charles’ın 35 yıllık düğün pastasından kalan bir dilim, açık artırmada satılacak. Alkol içeriğinden ötürü pastanın hala yenilebilir nitelikte olduğu belirtiliyor

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin dünyaca ünlü çifti Prenses Diana ile Prens Charles’ın 35 yıllık düğün pastasından kalan bir dilim, açık artırmada satılacak.

İngiltere’nin güneybatısındaki Bristol kentinde düzenlenecek açık artırmanın organizatörü Paul Fraser Tarihi Ender Koleksiyonları’ndan yapılan açıklamada, Diana ile Charles’ın 1981’deki düğününde dağıtılan pastadan kalan bir dilimin bin 500 sterline (yaklaşık 5 bin 800 lira) alıcı bulmasının beklendiğini bildirdi.



YÜKSEK ORANDA KONYAK İÇERİYOR

Krem peynirli şekerlemeyle kaplı meyveli pastanın, içerdiği yüksek orandaki konyak sebebiyle halen yenilebilir olduğu iddia edildi. Beyaz bir kutuda tutulan dilim pastanın yanına iliştirilen kartta ise,"Ekselansları Galler Prensi ve Prensesi’nin en iyi dilekleriyle" ifadesi yer alıyor.

Aynı müzayede ayrıca Diana-Charles çiftinin 1988 yılında imzaladığı bir Noel tebrik kartının da bin 500 sterline alıcı bulacağı tahmin ediliyor.

PRENSES DIANA, BOŞANDIKTAN 1 YIL SONRA TRAFİK KAZASINDA ÖLMÜŞTÜ

Diana ve Charles, 29 Temmuz 1981’de başkent Londra’daki Buckingham Sarayı’nda düğün yapmıştı. Düğün pastası ise Kraliyet Donanması yemek okulunun şefi David Avery tarafından 14 haftada tamamlanmıştı.

Diana ile Charles 1996 yılında boşanmış, Diana 1997 yılında ise Fransa’nın başkenti Paris’te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

AA

Haberin Devamı