Gündem Prof. Dr. Rennan Pekünlü, tahliye oluyor

Prof. Dr. Rennan Pekünlü, tahliye oluyor

Paylaş
Prof. Dr. Rennan Pekünlü, tahliye oluyor

İzmir Ege Üniversitesi'nde, türbanlı öğrencilerin şikayeti üzerine 'öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık cezası Yargıtay tarafından onanınca 27 Kasım'da cezaevine giren Prof. Dr. Renan Pekünlü, önümüzdeki perşembe günü tahliye olacak

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimi ve Astronomi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Renan Pekünlü, 2011 yılının Mart ayında fakülte binasına türbanıyla girmek isteyen öğrencilerine tutanak tutup izin vermeyince, YÖK’e şikayet edildi. Bunun üzerine, YÖK de, türbanlı öğrencilerini almayan Prof. Dr. Renan Pekünlü, hakkında ’öğrenim özgürlüğünü engellediği’ gerekçesiyle şikayetçi olunca, 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bu davadan Prof. Dr. Pekünlü’ye verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından da onandı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Rennan Pekünlü de geçen 27 Kasım tarihinde, öğrencilerine, öğretim üyesi arkadaşlarına, Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda ’Evrim ve Evren’ konulu ders verdikten sonra Foça Açık Cezaevi’ne teslim oldu.

SON DERSİNDE AĞLAMIŞTI

Son dersinde gözyaşlarına boğulan Prof. Dr. Pekünlü’nün, 2 yıl 1 aylık hapis cezasının infazını tamamladıktan sonra önümüzdeki perşembe günü tahliye olacağı açıklandı. Ancak şartlı tahliye olan Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün, belli zamanlar da imza vereceği de öğrenildi.

İKİ DAVASI DEVAM EDİYOR

Bu arada Prof. Dr. Renan Pekünlü, aynı gerekçeyle, dört öğrencinin şikayeti üzerine, 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle halen 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde, yargılanmaya devam ediyor. Bu davanın önümüzdeki ay duruşmasının olduğu açıklandı. Bunun yanı sıra Prof. Dr. Renan Pekünlü’ye, yine dört kız öğrencinin aynı gerekçeyle açtığı bir başka dava ise, 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, rektörlükten yargılama için izin alınmadığı gerekçesiyle, 2013 yılının Nisan ayında iade edildi. 12 yıla adar hapis cezası istenen bu dosyayla ilgili olarak ise, Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün henüz izin vermediği, izin verilmesi halinde de o dosyalardan da bir kez daha Prof. Dr. Pekünlü’nün hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

DHA