Gündem 'Prof. Dr. Sabahattin Zaim'i Anma Gecesi'

'Prof. Dr. Sabahattin Zaim'i Anma Gecesi'

Paylaş
'Prof. Dr. Sabahattin Zaim'i Anma Gecesi'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Prof. Dr. Sabahattin Zaim'i yakından tanıma şerefine nail olduğunu belirterek, "Hocayı çocukluğumdan beri tanıyorum. Allah nasip etti, üniversitede hocam oldu. Asistanı olarak çalışma fırsatım oldu. Aynı zamanda İlim Yayma Vakfı'nda 3 yıl beraber çalıştık" dedi

Ümraniye Belediyesi ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nce ortaklaşa düzenlenen "Prof. Dr. Sabahattin Zaim’i Anma Gecesi", belediyenin nikah salonunda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede konuşan Kurtulmuş, Sabahattin Zaim’i yakından tanıma şerefine nail olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Hocayı çocukluğumdan beri tanıyorum. Allah nasip etti, üniversitede hocam oldu. Asistanı olarak çalışma fırsatım oldu. Aynı zamanda İlim Yayma Vakfı’nda 3 yıl beraber çalıştık" dedi.

Sabahattin Zaim hocanın, "Allah" demenin bile zor olduğu bir dönemde İstanbul Üniversitesi’nde kendisini herkese kabul ettirdiğini kaydeden Kurtulmuş, fevkalade başarılı bir akademisyen olmasının temelinde, şahsiyetinin sağlamlığının ötesinde bilimsel yönden güçlü olmasının yattığını söyledi.

Kurtulmuş, Zaim hocanın, o dönem çok konuşulmayan emek, sendikacılık gibi konularda bilimsel olarak çalıştığını aktardı. Allah’ın, kullarına birçok sıfatından verdiğini, bazı sıfatların bazı insanlarda daha fazla öne çıktığını dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Sabahattin Zaim hocamız, Allah’ın sıfatlarından ’cami’ sıfatının kendisinde tecelli ettiği bir isim. Yani toplayan. Kendisi gibi düşünmeyen hatta kendisine kızan insanları bile kendisine çekerdi. Hayatımda ’cami’ sıfatı bu kadar güçlü olan bir isim daha görmedim. Gerçekten insanları bir mıknatıs gibi kendi alanının içerisine çekerdi."

Haberin Devamı

Kurtulmuş, Zaim hocanın, hayatın ve halkın içerisinde bulunan biri olarak sivil toplum kuruluşlarının da önemli bir ismi olduğuna dikkati çekerek, "Birçok dernekte, vakıfta, dergide bulundu. Muhafazakar camianın ne tür bir faaliyeti varsa, orada bulundu. Ancak hiçbir işi parmağının ucuyla tutmadı. Yüreğiyle destek verdi" ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki dönemlerde de nice büyük Sabahattin Zaim hocaların gelmesi temennisinde bulunan Kurtulmuş, "Allah bu milletin ufkunu, gönlünü, zihnini, inancını ve geleceğini aydınlık kılsın. Ufkumuzu açsın, nesillerimizin bu memlekette kendi değerlerimiz üzerinde, güçlü Türkiye’nin ferdi olarak yaşamasını nasip etsin" şeklinde konuştu.

-Başbakan Erdoğan’dan telgraf-

Geceye bir telgraf gönderen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ömrünü ilme hizmet etmekle geçirmiş, ’hocaların hocası’ akademisyen Prof. Dr. Sabahattin Zaim’i rahmetle anıyorum. Düzenlemiş olduğunuz anma gecesine nazik davetiniz için teşekkür ediyor, sizi ve etkinliklere katılan katılımcıları en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Haberin Devamı

Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in oğlu Doç. Dr. Halil Zaim ise babasının hayatı boyunca hep hayalleri olduğunu söyledi. Babasının "güzel insan" tanımına dikkati çeken Zaim, babasının eğitim, aile ve sivil toplum kuruluşlarına verdiği öneme işaret ederek, "Gaye insanıydı. Bir güzel toplum düşüncesi vardı. Güzel topluma da güzel insanlarla gidilebileceğini düşünürdü. Dolayısıyla da insanların düzelmeden sistemlerin düzelmeyeceğini savunurdu" diye konuştu. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen ise Mehmet Akif Ersoy’u, ölüm yıl dönümü olan 27 Aralık’ta andıklarını hatırlatarak, üniversitelerinin Halkalı yerleşkesinin bir dönem Mehmet Akif Ersoy’un eğitim gördüğü bir yer olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Esen, kendisinin de hocası olan Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in adını taşıyan bir üniversitede görev almaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da Prof. Dr. Sabahattin Zaim ile olan anılarını anlattı. Böyle bir gecede bulunmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade eden Can, Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in yaptıklarına ilişkin, "Bu irfandır, bu bilgeliktir. Bu kalp gözü ile görmektir. Allah rahmet eylesin" dedi. Geceye, çok sayıda davetli katıldı.

AA