Gündem Profesör olamayınca kendini astı

Profesör olamayınca kendini astı

Paylaş
Profesör olamayınca kendini astı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Süleyman Mazlum, kendini ağaca astı

Doç. Dr. Süleyman Mazlum, dün saat 17.00 sıralarında ikindi namazını kıldıktan sonra yürüyüş yapmak üzere evden ayrıldı. Akşam saatlerine kadar eve dönmeyince aynı bölümde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yapan eşi Nazire Mazlum, polise haber verdi.

Nazire Mazlum'un saat 19.00 sıralarında eşiyle telefonla görüştüğünü ve yürüyüş için Sidre Tepesi'ndeki Karatepe Mevkii'ne gittiğini söylediğini bildirmesi üzerine bölgede arama çalışması başlatıldı.

Akşam yapılan arama çalışmalarından sonuç alınamadı. SDÜ'lü öğretim üyesinin haftanın üç günü yürüyüş amacıyla tırmandığı Sidre Tepesi'nde bu sabah İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri çalışma başlattı.

Saat 10.30 sıralarında da Doç. Dr. Süleyman Mazlum'un dağın tepesindeki bir ağaca asılı olarak cesedi bulundu. Yakın çevresine son zamanlarda profesör olamadığı için üzgün olduğunu söyleyen öğretim üyesinin kendini kemerle ağaca astığı belirtildi.

1 çocuk babası olan Mazlum'un cesedi Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı kontrolden sonra Karatepe'den indirildi. Yapılan ilk incelemede Mazlum'un cesedinde farklı herhangi bir ize rastlanmadı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA (DHA)