Nedim Şener Profesörü anlamadıysa...
HABERİ PAYLAŞ

Profesörü anlamadıysa...

Haberin Devamı

FETÖ 15 Temmuz gecesi 249 insanımızı şehit etti. Bunların 180’i sivil vatandaş, 63’ü polis, 6’sı ise askerdi. O gece 2 bin 193 kişi de gazi oldu. 249 insanımız şehit olurken, darbecilerden 36 kişi öldürüldü. Oysa o geceyi sıcağı sıcağına yaşayanlar şahittir; öldürülen darbeci sayısı 36 ile sınırlı kalmayabilirdi.

Halk teslim aldığı darbecileri polise teslim ederken, polis de zorunlu olmadığı hallerde silah kullanmadı. Buna o gece gözlerimle şahit oldum. Darbe girişiminde görev almış askerlerden bazılarının siviller tarafından öldürüldüğü iddiası da basına yansıdı.

Soruşturma yok

Ancak şu ana kadar savcılıklarda bu konuda açılmış bir soruşturma yok. Buna rağmen daha önce 15 Temmuz’da darbeye direnen kamu görevlilerini cezai sorumluluktan muaf tutan hükümet son KHK ile darbeye direnen siviller için de cezai işlem yapılmayacağını karara bağladı. Sivillere ceza muafiyeti, “15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemleri” ifadesi nedeniyle endişe yarattı. Sivil bazı kişilerin “15 Temmuz’un devamı” diye sokakta hedef seçtikleri kişilere saldıracağı korkusu var.

Buna sebep olan ise kararda muafiyetin “15 ve 16 Temmuz günleri” ile sınırlandırılmamış olması. Hükümet üyeleri düzenlemenin 15 ve 16 Temmuz günlerindeki olaylarla ilgili olduğunu söyleyip, kararnamede değişikliğe gitmeyeceklerini açıkladı. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da “Bu madde 15-16 Temmuz sonrasını kapsamıyor. Kim ki bunu savunuyorsa bu maddeyi okumamıştır.” dedi.

Kafa karıştırıyor

Hemen aklıma Anayasa profesörü AKP milletvekili Burhan Kuzu’nun twiti geldi. Kuzu önce şunu yazdı; “…İşin özeti şu: 15 Temmuz benzeri bir darbe veya terör saldırısı yeniden gerçekleşirse, bu ihanete müdahale edecek vatandaşlarımız kanuni olarak koruma altına alınacak.” Hukukçu Prof.Dr. Burhan Kuzu, gün boyu hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamaya ters bir görüş belirtmişti.

Ama siyasetçi Burhan Kuzu da devreydeydi. Twitter’da; “KHK'daki düzenleme 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı ile ilgili olmasına rağmen, CHP iç savaş çığırtkanlığı yaparak toplumu germeye devam ediyor.” dedi. Belli ki Burhan Hoca'nın da kafası karışmıştı.

Maddenin bu halini kötüye kullanmaya iştahlı bir çok insan sosyal medyada kendini gösterdi bile. Ayrıca Burhan hocanın bile kafası karışıyorsa bu maddeyi yeniden düzenlemek gerekmez mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder