Eğitim - Kariyer 'Proje okulları'nda neler oluyor?

'Proje okulları'nda neler oluyor?

Paylaş
'Proje okulları'nda neler oluyor?

Aralarında Kabataş Erkek Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Beşiktaş Anadolu Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi gibi önemli okulların yer aldığı “proje okullarıyla” ilgili yeni bir yönetmelik oluşturulduğu öğrenildi

Geçen yıl "proje okulu" olarak belirlenen Aralarında Kabataş Erkek Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Beşiktaş Anadolu Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi gibi köklü okulların arasına Güzel Sanatlar Liseleri de dahil edildi. Yeni oluşturulan yönetmelik gereği, proje okullarında görev yapan öğretmenlere “8 yıl şartı” getiriliyor ve 8 yılı dolduran öğretmenler, tayin istemeye zorlanıyor.

Güzel Sanatlar Liseleri de dahil edildi

Güzel Sanat Liseleri içinse durum biraz daha farklı. Bu okullara seçilen öğretmenler, MEB tarafından yapılan sınavı geçerek, akademisyenlerden oluşan sınav komisyonu tarafından seçiliyor. Ancak yönetmeliğe göre yeni atanan müdürler kendi kadrolarını kurabiliyor ve 8 yılı dolduran öğretmenler tayin istemeye zorlanıyor. Odatv'nin haberine göre; öğretmenlerin yürütmeyi durdurma davası açıp görev yerine geri dönme ihtimaline karşılık, yöneticiler öğretmenlerden “norm kadrosu fazlasıyım” şeklindeki yazıyı imzalamasını istediği belirtiliyor.

Öğrenci ve velilerden ‘Proje Okulu’ uygulamasına tepki

Dün de İzmir'in en başarılı okullarından İzmir Fen Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi öğretmen, öğrenci ve velileri proje okullarda görev yapan öğretmenlerin başka okullara atanmasına karşı çıkarak, protesto gösterisinde bulunmuştu. Öğrenciler ve veliler, geçen haftadan beri yaptıkları açıklama ve eylemlerle seslerini duyurmaya çalışıyor.

Haberin Devamı