Eğitim - Kariyer 'Proje okulu'nda şartlar değişti

'Proje okulu'nda şartlar değişti

Paylaş
'Proje okulu'nda şartlar değişti

Aralarında Kabataş, İstanbul Erkek gibi köklü liselerin de olduğu proje okulları yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Buna göre proje okullarda çalışan öğretmenlerin görev süreleri, bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle başlamış sayılacak. Öğretmen bulmakta sıkıntı yaşanan alanlardakilerin görev süresi dolsa bile bakan onayıyla en fazla 2 yıl daha uzatılabilecek. Ayrıca proje okul olma şartları arasından, ‘merkezi sınavlarda kendi türünde başarı ortalamasına göre il genelinde ilk beş dereceye sahip olma ve okulun açılış tarihi, yapısı veya yetiştirdiği devlet adamları itibarıyla tarihi nitelik taşıma’ koşulları kaldırıldı

Fen, sosyal bilimler, Anadolu liselerini kapsayan ‘Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik’ Resmi Gazete’de dün yayınlandı. Böylece Eylül 2016’da yayınlanan proje okul yönetmeliğinde bazı güncellemeler yapıldı.

Haberin Devamı

Buna göre bakanlığa bağlı bir okul veya kurumun proje okulu olarak belirlenebilmesi için aranan şartlar arasından, ‘merkezi sınavlarda kendi türünde başarı ortalamasına göre il genelinde ilk beş dereceye sahip olması ve okulun açılış tarihi, yapısı veya yetiştirdiği devlet adamları itibarıyla tarihi nitelik taşıması’ koşulları kaldırıldı.

İHTİYAÇ VARSA 2 YIL DAHA UZATILABİLECEK

Eski yönetmelikte yapılan düzenlemeyle proje okullarında yöneticiler ve öğretmenler 4 yıl için atanıyor, aynı kurumda aynı unvan ile 8 yıldan fazla çalışamıyorlardı. Yeni eklenen bir maddeyle bu süre, öğretmen temininde güçlük çekilen alanlarda projenin niteliğine göre ilgili genel müdürlüğün teklifi ve bakan onayıyla en fazla 2 yıl daha uzatılabilecek.

ÖĞRETMENLERİN GÖREV SÜRESİ UZADI

Ayrıca geçici bir madde konularak, “Proje okullarında görev yapmakta olan öğretmenlerin görev süreleri, bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle başlar“ ifadesine yer verildi. Eğitimci ve proje okulu yöneticileri, bu ifadeyi; daha önce ataması yapılan öğretmenlerin görev süresinin bu yönetmelik yayınlandığı anda başlamış sayılacağı şeklinde yorumladı. (Hürriyet)

Haberin Devamı